VELIČANSTVEN SNIMAK: Pogledajte kako grmi srpski "Oganj" tokom vežbe na Pešteru

Novosti online

11. 10. 2020. u 12:41

JUČE je na poligonu na Pešteru održana združena vojna vežba "Sadejstvo 2020".

ВЕЛИЧАНСТВЕН СНИМАК: Погледајте како грми српски Огањ током вежбе на Пештеру

Foto: Jutjub/Printskrin

Prikazan je deo sposobnosti jedinica Vojske Srbije, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane sa borbenom grupom iz sastava Kopnene vojske i 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.

Između ostalog, pokazana je i borbena moć samohodnog višecevnog raketnog lansera "Oganj".

Kako je to izgledalo pogledajte u priloženom videu.

Vojnoj vežbi na Pešteru prisustvovao je i predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić. Zatim, premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministri Rasim Ljajić i Nebojša Stefanovic, načelnik generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislav Gašić, srpski član Predsedništva BIH Milorad Dodik, predsednica RS Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač,predstavnici stranih vojnih misija i drugi.

Na vežbi "Sadejstvo 2020" učestvovalo je oko 2.800 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, više od 150 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Vučić je po završetku vojne vežbe Sadejstvo 2020. u više navrata čestitao pripadnicima vojske i njhovim komandantima na onome što su pokazali, a nije mogao da sakrije ni oduševljenje trenutnom opremljenošću Vojske Srbije.

Ono što je video, istakao je u obraćanju novinarima, je vojska svih građana Srbije, koja im je pomagala kada je bilo najteže u kovidu, ali i koja će da ih čuva i nikada ih neće ugroziti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024