OTKRIVAMO: Šta se dešavalo na sednici UO RTS i da li je izabran novi direktor

V.N.

19. 08. 2020. u 17:41

UPRAVNI odbor RTS na upravo završenoj sednici nije izabrao novog generalnog direktora Javnog servisa, jer nijedan od dva kandidata koji su se našli u najužem krugu nije dobio neophodnu dvotrećinsku većinu, nezvanično saznaju Novosti.

ОТКРИВАМО: Шта се дешавало на седници УО РТС и да ли је изабран нови директор

Foto: Arhiva VN

U drugi krug su, početkom jula, ušli Marko Milutinović, odgovorni urednik PGP RTS, urednik i voditelj emisije "Lice nacije" na TV Pančevo i dugogodišnji novinar Trećeg kanala, i Vasko Vasović, snimatelj i direktor fotografije u ovoj medijskoj kući.

Pre toga su iz trke ispala tri prijavljena kandidata, među kojima je i dosadašnji v.d. generalnog direktora Dragan Bujošević, koji je podneo nepotpisanu, pa samim tim i nevalidnu prijavu. Osim njega, u uži krug nisu prošli ni novinar u penziji Svetislav Nedeljković, ni dugogodišnji novinar "Beogradske hronike" i "Jutranjeg programa" Vladimir Palikuća. Za obojicu je konstatovano da nemaju radno iskustvo na rukovodećim poslovima 10 godina, što je bio jedan od uslova konkursa.

Mandat generalnog direktora Nacionalne televizije je pet godina, i jedno lice može biti imenovano najviše dva puta. Dragan Bujošević se na toj funkciji nalazio od maja 2015. U međuvremenu, 15. januara 2019, pošto je napunio 65 godina života, on je stekao uslov za redovnu starosnu penziju. Upravni odbor RTS-a mu je od tada nekoliko puta produžavao v.d. mandat, odnosno odobravao produženje ugovora o radu na njegov zahtev.

UO će sada raspisati novi konkurs, a sve do konačnog izbora prvog čoveka nacionalne kuće ovu funkciju vršiće vršilac dužnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!