MINISTAR VULIN: Snaga Vojske Srbije je pre svega u njenim ljudima

Novosti online

15. 08. 2020. u 12:41

SNAGA srske vojske na prvom mestu je u njenim ljudima, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući u Jutarnjem programu TV Happy.

МИНИСТАР ВУЛИН: Снага Војске Србије је пре свега у њеним људима

FOTO: Vojska Srbije

- Na prvom mestu su ljudi. Mi smo uspeli da sačuvamo ljude. Zahvaljujući predsedniku Vučiću, prošle godine smo povećali plate dva puta. To nam se nije desilo ni u vreme JNA. Za tri godine, tri puta smo povećali platu. Nije to još dovoljno i još ćemo raditi na tome – naglasio je ministar Vulin i istako da ga predsednik Vučić, kao vrhovni komandant Vojske Srbije svakodnevno zove i pita za stanje u vojsci, da li je obezbeđeno sve što je vojsci potrebno, da li se ispunjavaju svi zadaci, kakav je socijalni položaj, zdravstvena zaštita i opremljenost pripadnika vojske.

- U Vojsci Srbije su iznad svega i na prvom mestu ljudi koji rade težak i odgovoran posao i bez kojih bi, podseća ministar Vulin, bilo nezamislivo kako bi protekla prethodna dva talasa korone da nije bilo pomoći vojske.

- Vojska Srbije je mnogo snažnija nego što je bila pre nekoliko godina i to nam svi priznaju. To svi mogu da vide i prijatelji i neprijatelji, ali neka se prema toj činjenici svako odnosi onako kako se oseća – poručio je ministar Vulin i dodao da će Vojska Srbije biti još snažnija, a njeni pripadnici i tehnika kojom raspolaže, u još boljem položaju.

Prema rečima ministra odbrane, naoružavanje Vojske Srbije je važno jer sloboda nema cenu, a vojska da bi bila u stanju da zaštiti našu zemlju, naš način života i Srbe gde god oni da žive, mora biti naoružana i mora biti obučena.

- Kada ste vojno neutralni, onda je to najveća obaveza, jer onda ste sami, to je najčasnije. Predsednik Vučić je izabrao najčasniji i najteži put. Vojna neutralnost znači da ne pripadamo nijednom paktu, da ćemo sami donositi svoje odluke, da ćemo sami odlučivati o tome kako se razvija naša vojska, kako je i zašto upotrebljavamo.

Ministar Vulin podseća da je predsednik Vučić jedini državnik na Balkanu, a možda i u Evropi, koji potpuno samostalno donosi odluke, samo u skladu sa interesima svog naroda i da zbog striktnog držanja do politike mira na Balkanu, vrlo često trpi žestoke političke udarce. Ipak, kako ističe ministar Vulin, predsednik Vučić smatra da je borba koju vodi vrednija i važnija od njega.

- Zato se vojska oprema, naoružava, obučava, ali ne pretimo nikome. Što je Srbija jača, to će mir na Balkanu biti dugotrajniji. Kad god je Srbija bila slaba, onda smo imali ratove. Svako ulaganje u snagu Vojske Srbije je ulaganje u mir na čitavom Balkanu i svi treba da budu zadovoljni zbog toga. Što imate jaču Srbiju, biće mir, jer mi čuvamo mir – poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri