KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Aktivno zaraženo 9.000 ljudi, četiri petine sa lakšom kliničkom slikom, maske ćemo još dugo nositi

Tanjug

12. 08. 2020. u 08:58

КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: Активно заражено 9.000 људи, четири петине са лакшом клиничком сликом, маске ћемо још дуго носити

Foto: Tanjug

ZAMENICA direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se situacija stabilizuje na području čitave zemlje, a da su dobri brojevi rezultat poštovanja preventivnih mera.

- Ne sme biti opuštenja, a maske ćemo nositi duži vremenski period - istakla je Kisić Tepavčevih za RTS.

Ukazujući da je epidemiološka situacija sve povoljnija, ona je istakla da ne sme biti opuštanja, jer je svakog dana "značajan" broj testiranih pozitivan na korona virus.

- Imamo manji pritisak na zdravstveni sistem, ali je gotovo 9.000 ljudi sa aktivnom infekcijom u Srbiji, četiri petine je u kućnoj izolaciji, ali to je značajan broj koji nam kaže koji su to potencijalni rezervoari zaraze koji mogu da šire infekciju - upozorila je Kisić Tepavčević.

Prema njenim rečima, moramo svi da se ponašamo kao da prenosimo infekciju.

Ona je navela da se i u Beogradu i Novom Sadu beleži pad broja zaraženih, ali da su novi brojevi i dalje visoki i dodala da se povećava broj zaraženih u Kikindi, gde se prati epidemiološka situacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Kurcubic

12.08.2020. 09:36

Ne razumem ove slobodno letece izjave po medijima clanova kriznog staba , kako se kome prohte i svidi. Ne vidim potrebe da se svako od njih eksponira kojekuda i iznosi nesto sto je vec tri puta receno. Imaju jedanput dnevno redovnu konferenciju za stampu i molim, izvolite. Kakva je to sebepropaganda ? Sta to treba da znaci ?

Vojvoda Moracki

12.08.2020. 09:46

Ima li iko da ovoj zeni objasni da niko vise ne vjeruje u ovu farsu?! Evo, prije neki dan sam radio test na antitijela i ispostavilo se da sam ih razvio. Moja djeca takodje. To znaci da smo bili bolesni - jedino ne znam kad. Radio sam sve vrijeme u kompaniji koja zaposljava 700 ljudi. Svakodnevno sam sa, bar, 150 njih, bio u stalnom kontaktu. Niko se nije zarazio. Prica o koroni, kao i histerija oko nje je farsa!