DO KADA ĆE TRAJATI VRUĆINE U SRBIJI? Poznati meteorolog otkriva - ovo je dugoročna prognoza za naredni period

Novosti online

31. 07. 2020. u 21:44

ДО КАДА ЋЕ ТРАЈАТИ ВРУЋИНЕ У СРБИЈИ? Познати метеоролог открива - ово је дугорочна прогноза за наредни период

Novosti

POSLE izuzetno toplog dana sledi nam osveženje, a o čemo se radi, za TV Pink je ispričao meteorolog Nedeljko Todorović.

- Danas je bilo izuzetno toplo, sparno vreme. Na zapadu Srbije bilo je pljuskova, a u ostalim krajevima slabije.

- Čak i u okolini Beograda je bio zabeležen poneki pljusak. U toku noći stiže nam nešto malo svežijeg vazduha.

- Neće biti nagla promena, neće biti oluje ili jakog vetra. To će da se tek sutra osetiti kao pad maksimalne temperature za dva do četiri stepena, gledajući područje Srbije, dok u Beogradu za nekih 4 stepena. To znači da će u odnosu na današnjih 34 stepena.

DUGOROČNA PROGNOZA

- U naredna dva dana, 1. i 2. avgusta, očekuje se umereno toplo sa temperaturom oko 30 do 33 stepena. Jedno osveženje očekujemo u utorak i sredu, 4. i 5. avgusta, kad će temperatura pasti za 5 do 8 stepeni, što je malo izraženiji pad nego što očekujemo sutra, ali je i velika verovatnoća za pljuskove i grmljavinu.

- U nekim krajevima bi moglo da bude i lokalnih elementarnih nepogoda, pogotovo u utorak veče i noć ka sredi. Posle tog osveženja, ponovo se očekuje blagi rast temperature na vrednosti od 30 do 34 stepena. Sudeći prema svemu, ovog leta nećemo imati dane sa izrazito visokim temperaturama.

UV ZRAČENjE

- UV zračenje je poslednje 2 godine bilo slabo, u sunčevom minimumu. Sunce polako izlazi iz tog minimuma i poslednjih sedam dana uočen je blagi porast UV zračenja, tako da je to nešto normalno i slabo, ali može se videti neki trend porasta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)