KORONA IZNENADILA UDAROM U JULU: Premijerka o uvođenju restriktivnijih mera

Tanjug

13. 07. 2020. u 16:05

KRIZNI štab će pratiti situaciju i razmatrati da li je potrebno uvesti restriktivnije mere, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

КОРОНА ИЗНЕНАДИЛА УДАРОМ У ЈУЛУ: Премијерка о увођењу рестриктивнијих мера

Foto: Tanjug

Ona je rekla da je bila molba predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se ide na restriktivnije mere, pošto su svojevremeno već dale dobar rezultat i sigurno bi opet imale rezultat, ali da Krizni štab i vlada, iako se slažu sa takvom procenom, ipak idu na to da se protiv korone borimo zajedničkom svešću i odgovornošću.

"To je kompleksan proces, koji sporije daje rezultate, nego zabrana kretanja, a da li je to pametna odluka ili ne, pokazaće se", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara.

Upitana da da uporedi situaciju u prvom talasu i ovu sada, Brnabić kaže da njoj deluje da je sada situacija mnogo kompleksnija.

Premijerka kaže da je korona virus iznenadio ne samo nas, nego čitav svet ovim udarom i eksplozijom brjeva tokom jula i kada je toplo veme.

"Očekivali smo da se zemlje koje su se izborile u martu i aprilu spemaju za drugi talas tokom jesni", dodaje Brnabić.

Ističe da je Srbija među prvima u Evropi uvela najrestriktivnije mere koje su dale dobre rezutlate i omogućile našem zdravstvenom sistemu da diše.

Brnabić kaže da je Srbija toliko efikasno suzbila virus da su građani govorili da su mere suviše restriktivne i da virus nije toliko strašan, zato što nismo imali situaciju kao u Italiji i Španiji.

"Ipak, država nije odgovorna baš za sve i svi kao pojedinci moramo da učestvujemo, jer plašim se šta će biti ponovo na jesen. Ne treba da mislimo da možemo da se okupljamo ako nema policijskog časa i da nema neke naročite opasnosti".

Voleli bismo da takve mere daju rezultat kao što su dale u Nemačkoj, ali ako ne budu, moraćemo da idemo na restriktivnije mere, rekla je Brabić i dodala da je problem što se sada ponašamo drugačije nego u martu ili aprilu, što usložnjava situaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća