KORONA IZNENADILA UDAROM U JULU: Premijerka o uvođenju restriktivnijih mera

Tanjug

13. 07. 2020. u 16:05

КОРОНА ИЗНЕНАДИЛА УДАРОМ У ЈУЛУ: Премијерка о увођењу рестриктивнијих мера

Foto: Tanjug

KRIZNI štab će pratiti situaciju i razmatrati da li je potrebno uvesti restriktivnije mere, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je rekla da je bila molba predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se ide na restriktivnije mere, pošto su svojevremeno već dale dobar rezultat i sigurno bi opet imale rezultat, ali da Krizni štab i vlada, iako se slažu sa takvom procenom, ipak idu na to da se protiv korone borimo zajedničkom svešću i odgovornošću.

"To je kompleksan proces, koji sporije daje rezultate, nego zabrana kretanja, a da li je to pametna odluka ili ne, pokazaće se", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara.

Upitana da da uporedi situaciju u prvom talasu i ovu sada, Brnabić kaže da njoj deluje da je sada situacija mnogo kompleksnija.

Premijerka kaže da je korona virus iznenadio ne samo nas, nego čitav svet ovim udarom i eksplozijom brjeva tokom jula i kada je toplo veme.

"Očekivali smo da se zemlje koje su se izborile u martu i aprilu spemaju za drugi talas tokom jesni", dodaje Brnabić.

Ističe da je Srbija među prvima u Evropi uvela najrestriktivnije mere koje su dale dobre rezutlate i omogućile našem zdravstvenom sistemu da diše.

Brnabić kaže da je Srbija toliko efikasno suzbila virus da su građani govorili da su mere suviše restriktivne i da virus nije toliko strašan, zato što nismo imali situaciju kao u Italiji i Španiji.

"Ipak, država nije odgovorna baš za sve i svi kao pojedinci moramo da učestvujemo, jer plašim se šta će biti ponovo na jesen. Ne treba da mislimo da možemo da se okupljamo ako nema policijskog časa i da nema neke naročite opasnosti".

Voleli bismo da takve mere daju rezultat kao što su dale u Nemačkoj, ali ako ne budu, moraćemo da idemo na restriktivnije mere, rekla je Brabić i dodala da je problem što se sada ponašamo drugačije nego u martu ili aprilu, što usložnjava situaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)