NAJNOVIJA VREMENSKA PROGNOZA: Stiže kiša, pa toplije vreme, na sneg ćemo još čekati

Novosti online

22. 11. 2021. u 10:38

POSLE prva tri dana nedelje koja donose pogoršanje, lokalnu kišu, umereno zahlađenje i planinski sneg, od četvrtka uveče na vremenske prilike iznad našeg dela Evrope počeće da deluje jak Đenevski ciklon, pokazuje najnovija vremenska prognoza Marka Čubrila, profesora geografije.

НАЈНОВИЈА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Стиже киша, па топлије време, на снег ћемо још чекати

Foto: A. Stevanović/Tanjug

Naš region će se sve do oko 29. novembra posle podne nalaziti u toplom sektoru tog ciklona, gde će uz jako južno strujanje biti relativno toplo ali kišovito, posebno duž obale Jadrana i na južnim padinama Dinarida, dok bi sa ulaskom ciklona u Jadran koji se očekuje 29. 11. došlo do probijanja osetno hladnijeg vazduha sa severozapada, uz jače zahlađenje, obilniji sneg na planinama i pojavu snega ponegde u nizijama.

Količine i raspored snega sve do oko 27. novembra nije moguće tačno predvideti, posebno za nizije i tek kada se bude znao tačan vremenski okvir premeštanja ciklona i probijanja hladnog vazduha, nešto preciznije će se moći reći za nizije regiona, zasada je sneg tamo tek mogućnost, svakako nije siguran, najavio je Čubrilo.

Posle srede su pred nama veoma dinamični dani, jak vetar, nizak pritisak, izražena južina, a onda i zahlađenje, što je gotovo pa tipično za sam kraj novembra.

BONUS VIDEO - OVDE JE SVE VELIKO: Površinski kop Veliki Krivelj ima rude za narednih 50 godina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju