DOKTOR TIODOROVIĆ O PROPUSNICAMA: Ja sam za njihovo uvođenje 24 sata. Otkrio šta misli i o javnom dočeku Nove godine

Tanjug

22. 11. 2021. u 10:03

JA SAM za uvođenje kovid propusnica 24 sata, to je stav i stručnog dela Kriznog štaba i jasan stav struke u svetu, ali smo svesni da je zabluda da bi to bilo moguće - rekao je član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović.

ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ О ПРОПУСНИЦАМА: Ја сам за њихово увођење 24 сата. Открио шта мисли и о јавном дочеку Нове године

Foto: Ptintscreen/RTS

- Da bi doneli tako važnu odluku koja bi imala uticaj na mnoge, moramo da znamo da

to nije realno i moguće. Ni u Komunalnoj miliciji nisu svi vakcinisani, nema ih dovoljno, ni inspektora nema dovoljno i to je nemoguće sprovesti - rekao je Tiodorović za TV Prva.

Ocenio je da ne bi bilo neočekivano da bude protesta protiv korona mera, i dodao kako treba imati na umu da su sve mere Kriznog štaba uvođene postepeno.

- Možda je bilo kašnjenja, ali nije izazivalo veliki odijum u javnosti. Ako tako nastavimo da radimo, samo moramo biti efikasniji uz oštru kontrolu sa kažnjavanjem, onda ćemo to uspeti da dovedemo u red. Verujem da smo daleko od protesta kakve vidimo u Beču i Holandiji - rekao je Tiodorović.

On je naglasio da je od uvođenja kovid propusnica za ugostiteljske objekte od 20 časova procenat vakcinisanih među mladima u Srbiji povećan na 35 procenata.

- Ja sam pre za to da umesto argumenta sile primenimo silu argumenata i siguran sam da nećemo imati ove scene kao u Evropi - ocenio je Tiodorović.

On je rekao da Krizni štab još nije doneo nikakvu odluku o javnom dočeku Nove godine.

- Mi smo demokratsko društvo. Svako može da ima svoj stav i predlog, ali Krizni štab to još nije predložio, a Vlada će morati da donese odluku. Za Egzit smo imali odličnu organizaciju, a mladi, iako nisu bili svi vakcinisani, bili su testirani. Da li možemo to da primenimo i da postignemo takvu kontrolu ispred Skupštine? - upitao je Tiodorović, komentarišući najavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića o javnom dočeku Nove godine.
 

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju