PROJEKAT "OPTI-BAJK 2": Biciklističke staze spona između Srbije i Mađarske

J. L.

21. 10. 2021. u 14:19

U SUBOTICI počinje realizacija projekta “Opti - bajk 2”, savremenog razvojnog projekta naše regije u službi biciklista, koji je podržan u okviru trećeg konkursa Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska—Srbija.

ПРОЈЕКАТ ОПТИ-БАЈК 2: Бициклистичке стазе спона између Србије и Мађарске

Grad Subotica

“Opti-bajk 2” je nastavak već uspešno realizovanog IPA projekta čiji su glavni korisnici lokalna samouprava Grada Subotice, dok je mađarski partner lokalna samouprava Grada Tompe. Zahvaljujući finansijskoj podršci EU, u okviru ovog projekta biće izgrađena biciklistička staza u Hajdukovu od Ulice Borisa Kidriča, u pravcu Bačkih Vinograda, u dužini od 1500 metara, a na području grada Tompa, uz Glavni put br. 53, u dužini od 493  metara. Ukupna vrednost projekta približno iznosi 566.000 evra, od toga doprinos EU iznosi 387.775 evra.

Glavni cilj projekta je optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni planiranjem i izgradnjom biciklističkih staza, a važan je način afirmacije biciklističkog saobraćaja da on bude ne samo omiljena već i bezbedna alternativa u saobraćaju za sve.

- Takođe, ova investicija doprinosi i prevenciji saobraćajnih nezgoda, a samim tim i povećanju bezbednosti u saobraćaju, povećanju broja turista koji saobraćaju biciklom, kao i jačanju svesti o zdravom načinu života i ekološkom pristupu - kažu u subotičkoj Gradskoj upravi.

Komisija je ocenjivala ponude dostavljene na javni poziv za izvođenje građevinskih radova i izabrala najpovoljniju, podnetu od strane “Javornik doo” iz Subotice, čija ponuda iznosi 32.122.543,76 dinara bez PDV-a. Uskoro će biti potpisan i ugovor.

Realizacija investicije trajaće od 1. novembra 2021. do 30. aprila 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U NEDELJU SNEG: Evo u kojim delovima Srbije će drugog dana vikenda pasti 20 centimetara snežnog pokrivača