SVE ZA DECU: Ana Ivanović i Saša Đorđević nastavljaju saradnju sa UNICEF-om kao nacionalni ambasadori

Novosti online

17. 09. 2021. u 12:19

ANA Ivanović i Aleksandar Saša Đorđević potpisali su produženje ugovora o saradnji sa UNICEF-om u Srbiji, gde će nastaviti da rade kao nacionalni ambasadori.

СВЕ ЗА ДЕЦУ: Ана Ивановић и Саша Ђорђевић настављају сарадњу са УНИЦЕФ-ом као национални амбасадори

Foto: UNICEF

Ana Ivanović je angažovana kao nacionalna ambasadorka UNICEF-a od 2007. godine. Tokom saradnje Ana je pružila dragocenu podršku programima zaštite dece od nasilja, razvoju u ranom detinjstvu, jačanju kapaciteta jedinica za neonatologiju, inkluzivom obrazovanju, kao i pomoć u vanrednim situacijama.

- Privilegija je što ću nastaviti da radim sa UNICEF-om u ovom istorijskom trenutku. Naš rad nikad nije bio potrebniji niti urgentniji. Kao i 1946. godine, ponovo smo pozvani da pomognemo deci, njihovim porodicama i sistemima na koje se oslanjaju da izađu iz ove krize. Već smo to radili, i možemo ponovo. Sa ovih 75 godina iskustva možemo da osiguramo da dečija prava, kao i investicije za decu, budu prioritet. Zajedno sa partnerima, decom i mladima, možemo da osmislimo nova rešenja kako bi svako dete imalo podršku u ranom razvoju, pristup zdravstvenim uslugama i obrazovanju, zaštitu, kao i podršku u očuvanju mentalnog zdravlja. Sada je trenutak da odvažno i brzo delujemo da bismo obezbedili budućnost svoje dece i sveta kakav želimo - rekla je Ana Ivanović.

Aleksandar Đorđević radi sa UNICEF-om od 2005. godine. Fokus njegovog rada je prevencija nasilja, obrazovanje, sport za razvoj i podrška u vanrednim situacijama, kao i promocija odgovornog poslovanja i uticaja koji biznis sektor ima na decu.

- Velika mi je čast što sam ambasador UNICEF-a u Srbiji već 17 godina. UNICEF ove godine obeležava 75 godina rada, a ja sam svedok koliko je ova organizacija značajno doprinela dobrobiti dece i porodica u Srbiji. U trenutku kada se širom sveta dešavaju ozbiljne društvene promene - od efekata pandemije kovida 19 do rasprostranjenih socio-ekonomskih izazova, siromaštva i nejednakosti - ovo je prilika da ukažemo na to šta još treba uraditi za svetliju budućnost generacija dece i mladih. Da čujemo njihove glasove i da zajedno stvaramo društvo po njihovoj meri - izjavio je Saša Đorđević.

Foto: UNICEF

UNICEF ima dugu tradiciju rada sa ambasadorima – izuzetnim ličnostima koji govore o problemima sa kojima se suočavaju mladi i deca, utiču na promenu politika u korist dece i mobilišu podršku za programe za decu. UNICEF radi sa oko 400 ambasadora u 103 zemlje.

- Velika je privilegija imati Anu Ivanović i Aleksandra Đorđevića za nacionalne ambasadore UNICEF-a u Srbiji. Ana i Saša su posvećeni radu u korist dece i mladih. Kroz dosadašnju saradnju ostvarili smo brojne rezultate za decu. Svesni smo izazova sa kojima se suočavaju deca širom sveta i u Srbiji, ali sa njima u timu imamo dodatnu snagu, kreativnost i inspiracuju da radimo na obezbeđenju najboljih šansi za svako dete u Srbiji - rekla je direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!