DIREKTOR KOVID BOLNICE NAKON INCIDENTA: "Greška je otkrivena na vreme, pacijenti nijednog trenutka nisu bili ugroženi"

S.BABOVIć

08. 09. 2021. u 15:28

IMALI smo unutrašnji stručni nadzor, tako da ću svoj izveštaj proslediti UKC Niš - kaže za “Novosti” dr Vladan Cvetanović, direktor Kovid bolnice u Kruševcu, koja ja u nadležnosti UKC Niš.

ДИРЕКТОР КОВИД БОЛНИЦЕ НАКОН ИНЦИДЕНТА: Грешка је откривена на време, пацијенти ниједног тренутка нису били угрожени

Foto: Novosti

-Greška je otkrivena na vreme, tako da pacijenti nijednog trenutka nisu bili ugroženi.

Kako je medijima potvrđeno u UKC Niš, sredstvo za dezinfekciju dospelo je umesto destilovane vode, koja se dodaje uz vazduh za aparate za veštačku ventilaciju, u dva respitara, koja, kako je izjavio prof. dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš, nisu bila uključena.

Dr Perišić, koji je u ponedeljak obavio nadzor u kruševačkoj bolnici, rekao je da je osoblje na vreme otkrilo nešto drugačiji miris tečnosti, kao i da su izjave uzete od dva medicinska tehničara.

Zaposleni su kod sipanja tečnosti za drugi respirator registrovali da nešto nije u redu.Slučaj istovremeno provera i zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja.

- Nadzorom je ustanovljeno da je napravljena greška prilikom ispiranja posude, jer nije uklonjena kompletna količina dezinficijensa - izjavio je između ostalog za “Telegraf” prof. dr Zoran Perišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas