DIREKTOR KOVID BOLNICE NAKON INCIDENTA: "Greška je otkrivena na vreme, pacijenti nijednog trenutka nisu bili ugroženi"

S.BABOVIć

08. 09. 2021. u 15:28

IMALI smo unutrašnji stručni nadzor, tako da ću svoj izveštaj proslediti UKC Niš - kaže za “Novosti” dr Vladan Cvetanović, direktor Kovid bolnice u Kruševcu, koja ja u nadležnosti UKC Niš.

ДИРЕКТОР КОВИД БОЛНИЦЕ НАКОН ИНЦИДЕНТА: Грешка је откривена на време, пацијенти ниједног тренутка нису били угрожени

Foto: Novosti

-Greška je otkrivena na vreme, tako da pacijenti nijednog trenutka nisu bili ugroženi.

Kako je medijima potvrđeno u UKC Niš, sredstvo za dezinfekciju dospelo je umesto destilovane vode, koja se dodaje uz vazduh za aparate za veštačku ventilaciju, u dva respitara, koja, kako je izjavio prof. dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš, nisu bila uključena.

Dr Perišić, koji je u ponedeljak obavio nadzor u kruševačkoj bolnici, rekao je da je osoblje na vreme otkrilo nešto drugačiji miris tečnosti, kao i da su izjave uzete od dva medicinska tehničara.

Zaposleni su kod sipanja tečnosti za drugi respirator registrovali da nešto nije u redu.Slučaj istovremeno provera i zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja.

- Nadzorom je ustanovljeno da je napravljena greška prilikom ispiranja posude, jer nije uklonjena kompletna količina dezinficijensa - izjavio je između ostalog za “Telegraf” prof. dr Zoran Perišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)