RHMZ IZDAO UPOZORENJE NA VELIKE VRUĆINE: Upaljen narandžasti meteo-alarm, a evo gde će danas biti najvrelije

Novosti onlajn

23. 08. 2021. u 07:49

U SRBIJI danas pretežno sunčano i toplo, a posle podne i uveče na severu i zapadu predviđa se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ НА ВЕЛИКЕ ВРУЋИНЕ: Упаљен наранџасти метео-аларм, а ево где ће данас бити најврелије

Foto: Tanjug

Jutarnja temperatura biće od 11 do 20, a najviša dnevna od 29 na severozapadu do 35 stepeni na jugoistoku.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Vetar će biti slab i umeren, pre podne jugoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni, koji će biti povremeno i jak. U toku noći će doći do naoblačenja. Jutarnja temperatura biće oko 20, najviša dnevna 33 stepena Celzijusa.

Foto: RHMZ

Prema prognozi RHMZ danas će najtopliji dan biti Niš sa 35 stepeni.

Foto: RHMZ

Zbog visokih temperatura danas će u Srbiji na snazi biti žuti i narandžasti meteo-alarm.

Foto: RHMZ

Od utorka osetno svežije, promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom u celoj zemlji uz pad temperature za desetak stepeni. Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša od 23 na severu do 30 stepeni na istoku Srbije.

U sredu će preovlađivati oblačno, sveže, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina se očekuje na zapadu i jugozapadu zemlje. Duvaće slab do umeren vetar severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša od 22 do 27 stepeni.

U četvrtak promenljivo oblačno, u zapadnim i južnim predelima mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 17, a najviša od 22 do 27 stepeni.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!