NAPLATILI 6 MILIONA EVRA VIŠE: Saobraćajna policija povećala naplatu saobraćjnih kazni

Tanjug

14. 07. 2021. u 12:35

NAPLATOM kazni za najteže prekršaje koje su činili, nesavesni vozači znatno su doprineli povećanju državnog budžeta, a u prvoj polovini godine prihod od kazni veći je za skoro šest miliona evra u odnosu na 2019, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

НАПЛАТИЛИ 6 МИЛИОНА ЕВРА ВИШЕ: Саобраћајна полиција повећала наплату саобраћјних казни

Arhiva

-Od 1. januara do 30. juna ove godine naplaćeno je više kazni za 5.996.378 evra u odnosu na 2019. godinu, rekao je Vulin na sastanku na kome su analizirani rezultati u prvoj polovini ove godine, kao i dalje unapređenje rada policije opšte nadležnosti i saobraćajne policije.

Vulin je istakao da su pripadnici saobraćajne policije svakodnevno na ulicama i sankcionišu vozače koji upravljaju automobilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, te su na taj način sprečili mnoge saobraćajne nezgode i sačuvali ljudske živote, saopštio je MUP.

Ministar je na sastanku istakao i značaj vraćanja pozornika na ulice i istakao da će 400 momaka i devojaka brinuti o bezbednosti građana.

-Svrha uvođenja pozornika je da život običnog čoveka postane bolji, lakši i bezbrižniji, a 400 momaka i devojaka pozornika pojačaće kvalitet našeg rada, ali pre svega bezbednost građana, rekao je Vulin.

Sastanku su prisustvovali direktor policije Vladimir Rebić i načelnici policijskih uprava, a Vulin je posebno pohvalio rad saobraćajne policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)