SRBIJA JE BEZBEDNA ZEMLJA: Pojačan broj policajaca duž Koridora 10

Novosti online

10. 07. 2021. u 12:08

NA inicijativu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, Direkcija policije donela je Plan bezbednosne zaštite lica i imovine na Koridoru 10 tokom predstojeće turističke sezone.

СРБИЈА ЈЕ БЕЗБЕДНА ЗЕМЉА: Појачан број полицајаца дуж Коридора 10

Foto: MUP

Ministar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem posetio zaposlene u Komandno-operativnom centru, poručio je da je Srbija bezbedna zemlja, koja mora biti bezbedna i za svakog posetioca i za svakog turistu, za svakog ko koristi Koridor 10.

- Tridesetog maja ove godine Ministarstvo unutrašnjih poslova je donelo odluku da pokrene akciju Koridor, to znači da od tog dana, pa sve do 15. septembra imaćemo pojačan broj patrola i pojačan broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih polova, 24 časa duž Koridora 10 - rekao je ministar Vulin.

Foto: MUP

Ministar Vulin je istakao da je od 30. maja do danas kroz našu zemlju prošlo blizu dva miliona turista, kao i da su se u tom periodu dogodila samo četiri krivična dela na Koridoru 10 koja su usput i rasvetljena.

- Zahvaljujući pojačanom angažovanju policije, Koridor 10 će biti besprekorno bezbedan na našem prostoru i svi koji prolaze kroz Srbiju moći će da budu sigurni da su sačuvani, da se zakon na svakom delu naše teritorije bezuslovno poštuje. Sve one priče da je Srbija nebezbedna zemlja, da je treba izbegavati na ovaj način se pokazuju kao zlonamerne i kao lažne. Dođite slobodno, vi i vaša imovina će biti čuvani, biće sačuvani, Ministarstvo unutrašnjih poslova će, dokle god traje turistička sezona, pojačanim angažovanjem na svakom većem odmorištu i na svakoj benzinskoj pumpi duž Koridora 10 i uz naravno učešće većeg broja saobraćajnih patrola garantovati da ćete biti bezbedni, sigurni i vi i vaša imovina. Srbija je bezbedna zemlja - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Foto: MUP

Ovom prilikom, ministru Vulinu su u Komandno-operativnom centru putem prezentacija prikazane aktivnosti na realizaciji Plana bezbednosne zaštite lica i imovine putnih pravaca na Koridoru 10 u toku ovogodišnje turističke sezone, kao i prikaz vidljivosti lokacija policijskih službenika na autopatrolnoj delatnosti koji se nalaze na Koridoru 10 preko GIS aplikacije.

Takođe, policijski službenici Komandno-operativnog centra prikazali su kako izgleda uspostavljanje komunikacije preko tetra sistema veze na kanalu "Koridor 10" sa policijskim službenicima koji su na dežurstvu, od kojih se dobija izveštaj o patrolama na terenu, kao i informacije o konkretnom stanju bezbednosti u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)