PRVI PUT BEZ OBOLELIH U DOMOVIMA ZA STARE: Od korona virusa izlečeno 5.955 korisnika i 3.099 zaposlenih

V.C.S.

27. 06. 2021. u 15:13

U USTANOVAMA socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, nema potvrđenih slučajeva zaraze virusom COVID 19.

ПРВИ ПУТ БЕЗ ОБОЛЕЛИХ У ДОМОВИМА ЗА СТАРЕ: Од корона вируса излечено 5.955 корисника и 3.099 запослених

Foto Depositphotos

Ukupan broj izlečenih korisnika iznosi 5.955, a broj izlečenih zaposlenih 3.099. Ovo se vidi iz dnevnog izveštaja o stanju u ustanovama socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i to je, praktično, prvi put od početka epidemije da nema zaraženih.

Inače, u Srbiji postoje 74 ustanove socijalne zaštite sa kapacitetom od 14.512 korisnika, plus 249 privatnih pružalaca usluga domskog smeštaja za odrasle i starije, sa kapacitetom od 9.252 korisnika.

- Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji - navodi se u izveštaju Ministarstva.

Inače, rešenjem o suspenziji licence Dom za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga" Umka ne pruža više uslugu domskog smeštaja odraslih i starijih, baš kao ni dom "Radost", u Negotinu, koji je dobio rešenje o zabrani rada. Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada i za Dom "Nada", u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a