VUČIĆ: Zdravstvo jedan od stubova države

Tanjug

24. 06. 2021. u 11:59

ZDRAVSTVO postaje jedan od četiri najvažnijih stuba jedne države, uz broj ljudi, ekonomski rast, finansijsku i vojnu moć, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić ističući da će država nastaviti da snaži taj sektor i povećava plate zdravstvenim radnicima.

ВУЧИЋ: Здравство један од стубова државе

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je prilikom uručenja ugovora o zaposlenju najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, čestitao na velikom uspehu, i na tome što su, kako je rekao, svojom odgovornošću i trudom uspeli da postanu lekari, medicinske sestre i tehničari i pokazali da zalaganjem mogu mnogo da urade za sebe i svoju budućnost.

- Današnji dan je važan, ne samo za nas, jer vidimo da imamo budućnost, da je budućnost zdravstvenog sistema zagarantovana, već i za vas - rekao je Vučić i dodao da je i sam, primajući razne stipednije kao student to prihvatao kao poklon države, i trudio se da pokaže poštovanje prema državi.

- Vaša odgovornost prema građanima i državi je velika, ali ona pre svega proizilazi iz prirode posla, jer biti lekar ne znači samo biti uvažen u društvu, to je danas mnogo više. Danas je odgovornost na lekarima i medicnskim sestrama i tehničarima mnogo veća - rekao je Vučić.

On je ukazao da ćemo u narednom periodu imati novih problema, ne samo zbog kovida, jer će biti i novih virusa.

- Zdravstvo postaje jedna od četiri najvažnije stvari, uz broj ljudi, ekonomski rast i finansijsku moć i vojnu moć. Zdravstvo je uz poslednjih godinu i po dana jedna od četiri noge stolice koja se zove država - rekao je Vučić.

On je istakao da su svi zdravstveni radnici pokazali veliku borbenost, na čemu im je beskrajno zahvalan.

- Vaša uloga nikad nije bila veća i biće sve veća u narednom periodu, na globalnom nivou. Zato je važno da imamo škole, univeriztete koje su u stanju da školuju najbolje. Vi ste ti koji predstavljate budućnost zemlje i molim vas da uvek vodite računa o građanima i svojoj zemlji - poručio je Vučić.

On je dodao da jeste obaveza države da zaposli ljude u zdravstveni sistem, ali to može samo ako je ekonomski jaka.

Ukazao je da se pokazalo da državno zdravstvo, kada je najteže, preuzima gotovo sve na svoja pleća, zbog čega će se nastaviti dalje snaženje i jačanje tog sektora, kao i dalji rast primanja.

- Računamo na vas. Hvala za dosadašnji trud i rad, a vi vratite državi i vašim roditeljima tako što ćete biti najbolji, a mi apsolutno verujemo u vas - poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)