PREVARANT HARA BEOGRADOM: Crveni krst upozorava građane, otkrili kako da prepoznate lažne volontere

Novosti online

24. 05. 2021. u 20:08

TRAGOM informacije da lica sa falsifikovanim ispravama Crvenog krsta po Beogradu prikupljaju priloge i donacije, ta organizacija se oglasila saopštenjem u kome je upozorila sve građane kako bi ih zaštitila od manipulacija.

ПРЕВАРАНТ ХАРА БЕОГРАДОМ: Црвени крст упозорава грађане, открили како да препознате лажне волонтере

Foto: Crveni krst Beograd

- U ovom momentu od velike je važnosti da kroz što veći obim pojedinačnih priča i objava podsetimo građane da Crveni krst preko svojih organizacija jedino vrši prikupljanje godišnje članarine na terenu, koja za decu iznosi 50,00 RSD pedeset (dinara), a za odrasle iznosi 100,00 RSD (sto dinara). Napominjemo da ovakve akcije nisu nasumično organizovane već su unapred planirane, i uvek su najavljene na društvenim mrežama organizacija Crvenog krsta ili putem naših sajtova. Prikupljanje novca za članarine vrše volonteri u uniformama Crvenog krsta, koji prilikom prikupljanja članarina nikada ne sugerišu veći iznos od iznosa koji je predviđen članarinom. Starim članovima Crvenog krsta, prilikom uplate članarine za tekuću godinu overava se članska karta, a novim članovima volonter na licu mesta popunjava obrazac članske karte, koji nakon toga uručuje novom članu - navode iz Crvenog krsta.

Iz te organizacije ističu i da se zbog sigurnosti građana te aktivnosti vrše sa najavom, a da mlade volontere u aktivnostima prate i kolege na dežurnim telefonima u svakoj organizaciji koja prikuplja novac.

- Zainteresovani građani koji po prvi put postaju članovi naših organizacija u svakom momentu mogu proveriti tekuće aktivnosti pozivajući organizaciju koja realizuje prikupljanje članarine - navode iz Crvenog krsta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...