Otrov na Kalemegdanu, uginulo više pasa: Veterina i policija istražuju teren

Novosti online / S. V.

07. 03. 2020. u 19:47

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je nekoliko ljubimaca uginulo posle šetnje oko Beogradske tvrđave. „Veterina Beograd” sa policijom istražuje teren

Отров на Калемегдану, угинуло више паса: Ветерина и полиција истражују терен

Ne zna se tačno na kom mestu preti otrov / Foto V. Danilov

POVODOM uznemirujućih i zastrašujućih vesti o ubistvu pasa na Kalemegdanu, koje su se pojavile u pojedinim medijima i na društvenim mrežama, zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je danas posle podne da su dežurne ekipe JKP "Veterina Beograd", na čelu sa direktorom Budimirom Grubićem, na terenu već nekoliko sati i da pomažu policiji da se utvrdi uzrok trovanja.


- U tom kraju ima dosta sigurnosnih kamera, pa se nadam da će oni koji su ubili ove pse biti pronađeni. Javnost treba da bude upoznata sa svim detaljima ovog gnusnog čina. Ubiti ili povrediti životinju je isto što i ubiti čoveka. Zato onaj ili oni koji su ovo ubistvo pasa počinili moraju da odgovaraju - poručio je Vesić na svom Fejbuk nalogu.


Na društvenim mrežama pojavile su se vesti da su najmanje četiri vlasnička psa u petak i subotu uginula od posledice trovanja na Kalemegdanu. Mrežama je prostrujala vest da se sumnja na nervni otrovi, ne zna se tačno na kojoj lokaciji, koji kod životinja izaziva simptome koji podsećaju na epileptični napad, ali sa tragičnim ishodom.


Sugrađanka Katarina Šolaja posvedočila je za "Novosti" kako je posle šetnje Beogradskom tvrđavom uginuo labrador, kućni ljubimac njene sestre, koja je, kako tvrdi naša sagovornica, ceo slučaj prijavila policiji.


Prema Katarininim rečima, kada su završili uobičajeni obilazak Kalemegdana, labrador je počeo da povraća.


- U petak oko devet časova ujutro smo iz pravca Jevremove ulice ušli na Kalemegdan, prošli pored paviljona "Cvijeta Zuzorić", obišli smo Spomenik zahvalnosti Francuskoj, a kad smo došli ispod Crkve Ružice, vratili smo se istim putem - navodi Katarina. - Nisam primetila ništa neobično, pas nije ništa pojeo niti našao. Otišli smo do banke u Rajićevoj, a kada sam posle 15 minuta izašla, videla sam da je labrador povraćao dok me je čekao. Krenuli smo kući, on je jedva išao, počeo je da se grči kao da ga boli stomak. Pao je u Uzun Mirkovoj ulici i uginuo posle dvadesetak minuta. Sumnjam da je udahnuo neki pesticid, neki otrov koji mu je direkto delovao na nervni sistem.


NISU NI STIGLI DO VETERINARA


Ako je suditi prema objavama u grupi "Bačen otrov Beograd", ista sudbina zadesila je još nekoliko pasa. LJubimci su navodno uginuli, a da nisu ni stigli do veterinara. Slučajevi su prijavljeni policiji, ali iz MUP do 21,30 nismo dobili odgovore na pitanja da li je bilo slučaja trovanja na Kalemegdanu.KIŠA ŠIRI TOKSINE


AKO se ispostave tačne informacije da je u pitanju neurotoksin, onda ima razloga za brigu, jer je otrov nevidljiv a na Kalemegdanu svakodnevno boravi veliki broj ljudi i dece. Kiša koja je proteklih dana padala mogla je samo da "raširi" otrovne čestice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

SS

07.03.2020. 21:26

Da li je ovo normalno???? Kada bi u Nemackoj bacao otrov gde stignem zaglavio bih u zatvor na duze vreme! Sve dok pravosudje ne pocne da radi kako treba nema ni D od drzave.....

Миљојко

08.03.2020. 08:51

@SS - Пуштају ли у Немачкој псе са поводаца тамо где је забрањено?

Nenad

07.03.2020. 22:15

To sto si dao kerovima, na zdravlje ti se vratilo, za lekove i poslednji dinar u kuci dao!

ana

08.03.2020. 08:34

Neka mu bog plati istom merom !Jadni ljudi,vlasnici pasa. Koja je to tuga ! Strasno!

Banaćanin

08.03.2020. 13:10

G.dine Vesiću, veoma ste me iznenadili svojim komentarom u kome izjednačavate uginuće džukela sa ubistvom čoveka.  Ne mogu da verujem da čovek na takvom mestu daje takve izjave.