ISPRED OŠ "Vladislav Petković Dis" u Velikom Mokrom Lugu, u četvrtak, oko sedam časova ujutru, okupilo se četrdesetak roditelja, protestujući zbog, kako tvrde, nedoličnog ponašanja jednog učenika šestog razreda, koji navodno ugrožava ostale đake. Nezadovoljni roditelji u četvrtak nisu pustili decu na nastavu, a kako saznajemo, oni bi u petak trebalo da se vrate u klupe.

Pročitajte još - Nasrću na nas i učenici i roditelji: Protest prosvetnih radnika u Užicu zbog rastućeg nasilja

Direktorka škole Lidija Nikolić nam je potvrdila da je održan protest zbog ponašanja učenika, a za sve ostale informacije uputila nas je na Ministarstvo prosvete, dodajući da škola radi na rešavanju problema. Kako smo nezvanično saznali, nezadovoljstvo roditelja traje već neko vreme, pa su rešili i da javno izaraze protest.

- Roditelji su protestovali jer im se ne dopada ponašanje jednog učenika škole - kažu u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. - Sa roditeljima su razgovarali dr Milan Pašić, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i Dragan Filipović, rukovodilac Školske uprave Beograd, i direktorka škole.

POSTUPAK

MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja smatra da roditelji treba da čuvaju prava svoje dece na drugačiji način, ne diskriminišući drugu decu. Takođe, Ministarstvo će proveriti postupanja škole u ovom slučaju.