Nezadovoljni ponašanjem jednog učenika: Deo roditelja đaka OŠ Vladislav Petković Dis nije pustio decu na nastavu

B. B.

petak, 24. 01. 2020. u 06:30

Незадовољни понашањем једног ученика: Део родитеља ђака ОШ Владислав Петковић Дис није пустио децу на наставу

Škola u Velikom Mokrom Lugu

Kako smo nezvanično saznali, nezadovoljstvo roditelja traje već neko vreme, pa su rešili i da javno izaraze protest

ISPRED OŠ "Vladislav Petković Dis" u Velikom Mokrom Lugu, u četvrtak, oko sedam časova ujutru, okupilo se četrdesetak roditelja, protestujući zbog, kako tvrde, nedoličnog ponašanja jednog učenika šestog razreda, koji navodno ugrožava ostale đake. Nezadovoljni roditelji u četvrtak nisu pustili decu na nastavu, a kako saznajemo, oni bi u petak trebalo da se vrate u klupe.

Pročitajte još - Nasrću na nas i učenici i roditelji: Protest prosvetnih radnika u Užicu zbog rastućeg nasilja

Direktorka škole Lidija Nikolić nam je potvrdila da je održan protest zbog ponašanja učenika, a za sve ostale informacije uputila nas je na Ministarstvo prosvete, dodajući da škola radi na rešavanju problema. Kako smo nezvanično saznali, nezadovoljstvo roditelja traje već neko vreme, pa su rešili i da javno izaraze protest.

- Roditelji su protestovali jer im se ne dopada ponašanje jednog učenika škole - kažu u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. - Sa roditeljima su razgovarali dr Milan Pašić, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i Dragan Filipović, rukovodilac Školske uprave Beograd, i direktorka škole.

POSTUPAK

MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja smatra da roditelji treba da čuvaju prava svoje dece na drugačiji način, ne diskriminišući drugu decu. Takođe, Ministarstvo će proveriti postupanja škole u ovom slučaju.

Komentari (4)

SS

24.01.2020. 07:42

Svaki put zovite policiju kad uznemirava djecu, jer u pitanju je nasilnik. Školstvo je tu nemoćno

Kopecanje

24.01.2020. 07:56

Nadjite vi nacin da resavate probleme pa roditelji nece morati da povlace decu iz skole. Nije im se svidelo ponasanje. sigurno nije čačkao nos nego je verovatno maltretirao drugu decu

Београђанин

24.01.2020. 08:43

родитељи су реаговали зато што школа и држава нису.

Рашо

24.01.2020. 08:51

Ово лагано нагиње проглашавању родитеља кривим и при томе се прећуткује узрок тј. шта је то "недолично понашање". Мени је незамисливо да су се људи из доколице или зависти овако организовали и поступили. А прича о "спречавању других... " је лицемерје за сваку осуду!