OPŠTINA Savski venac objavila je rezultate konkursa za bespovratno sufinansiranje aktivnosti na investicionom održavanju stambenih zgrada. Iznos od 15 miliona dinara, koliko su opredelili, podeliće na 110 zgrada. Koliko je koja zgrada dobila sredstava zavisi od radova koje su prijavili, a Opština će moći da isfinansira najviše 90 odsto od procenjene vrednosti popravki.

Mogućnost da poprave interfon, zamene ulazna vrata, okreče ulaz ili na drugi način poprave stambenu atmosferu u zgradi, dobili su stanari pojednih zgrada u Birčaninivoj, Kneza Miloša, Višegradskoj, Balkanskoj, Jug Bogdanovoj, Sarajevskoj, Kraljice Natalije i na drugim lokacijama.

Novac da koriguju neke stvari u zgradi za koje nisu mogli sami da izdvoje novac, dobili su i stanari zgrade u Ulici kraljice Natalije 68.

- Iskoristićemo da okrečimo zgradu, da zamenimo instalacije, svetla - navodi upravnica ove zgrade Aleksandra Joksić. - Iako su stanari održavali, ima dosta stvari koje treba da se poprave, a problematičan nam je i deo fasade. Stanari su želeli da zamene stolariju i poboljšaju energetsku efikasnost, ali ovim konkursom to nije bilo predviđeno.

Kako navode u Opštini Savski venac, iznos koji će biti utrošen za svaku zgradu ponaosob razlikuje se zato što su predračuni različiti u skladu sa potrebnim radovima koje su stambene zajedice prijavile.

PROČITAJTE JOŠ - Popravite zgradu uz pomoć Grada: Krediti za bespovratno sufinansiranje radova od Nove godine

- Sredstva se dodeljuju učesnicima konkursa za sufinansiranje aktivnosti na projektima sa najvećim brojem bodova, do visine ukupno odobrenih sredstava - kažu u Opštini.NOVI KONKURS

ZA stanare koji nisu stigli da se prijave ili nisu znali za oglas, Opština je raspisala novi konkurs do 14. februara. Obrazac za prijavu i informacija o tome šta je potrebno za prijavu može da se dobije na sajtu Opštine Savski venac, kao i putem broja 011/2061-752. I ovoga puta Opština je opredelila 15 miliona dinara.