KRENULA sam sa unucima u šetnju, dve devojčice sam držala za ruke, a unuk je išao pored nas kad se iza parkiranog automobila pojavio mali pas koji je krenuo ka nama. Zalajao je, što je čuo komšijski pas koji je izjurio iz dvorišta, krenuo ka nama i napao nas. Jedva sam uspela da odbranim i sačuvam decu da ih ne rastrgne - priča, za "Novosti", Mira Drakulić, baka napadnute dece.

Incident se dogodio u četvrtak veče u voždovačkom naselju Jajinci, kada je pas staford napao i povredio Miru, njene dve unuke i komšiju koji im je pritrčao u pomoć. Deca su kolima Hitne pomoći odmah prevezena u Tiršovu gde im je ukazana lekarska pomoć, konstatovane su im lakše povrede i u petak puštena su na kućno lečenje. Međutim, Miri je strašna slika napada i dalje pred očima.

- Staford je oborio unuku koja je pala na zemlju i strgnuo joj je šal sa vrata. Počela sam da vrištim, jer sam mislila da će je udaviti, kada su vlasnica i komšija pritrčali u pomoć - priseća se Mira. - Vlasnica je istrčala u čarapama iz kuće, ali nije mogla da ga smiri. On je režao na decu i hteo da ih ujede za vrat. Kad sam to primetila, podmetnula sam nekako moju ruku koju je izujedao.

PROČITAJTE JOŠ - Užas u Jajincima: Staford na ulici izujedao dečaka (5) i devojčicu (2), napao i njihovog dedu (52)

Kako se incident odigrao samo nekoliko metara od Mirine kuće, ona je sa decom krenula ka dvorištu, ali je podivljali staford nastavio za njima. Tada je napao i komšiju koji je istrčao da im pomogne i uspeo da decu uvede u dvorište. Od straha da sačuva svoje unuke, Mira je zaboravila unuka kojeg je popela na komšijsku terasu, a kojeg je pas samo malo šapom ogrebao.

Iz JKP "Veterina Beograd" naglasili su da nisu dobili nikakvu prijavu za napad psa, već da su se o ovom slučaju raspitivali u policiji, kako bi bili u stanju pripravnosti ukoliko bude trebalo da se krene u potragu za stafordom. Međutim, kako je reč o vlasničkom psu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su obavili uviđaj nakon kojeg će biti odlučeno o sudbini psa i o tome da li će vlasnici morati da obave eutanaziju.

Deo Jajinaca gde je pas napao mališane


TRAGEDIJA U PANČEVU

POČETKOM godine pas staford je u Pančevu napao dve žene, a jedna je od zadobijenih ujeda i povreda preminula. Vlasnik psa inače je sin tragično nastradale žene. Nakon uviđaja veterinarska služba procenila je da je pas opasan, kao i da je potrebno da se izvrši eutanazija, što je vlasnik i učinio.