Za sređivanje škola 800 miliona dinara

B. Borisavljević

13. 08. 2019. u 17:00

Iako je letnji raspust, u pojedinim osmoletkama majstori uveliko rade, dok se u nekim tek priprema postavljanje skela i početak radova

За сређивање школа 800 милиона динара

OŠ "Kralj Petar Drugi" Foto N. Fifić

DOK školarci uživaju na raspustu, majstori su se uselili u škole. Rekonstrukcija pojedinih obrazovnih ustanova je uveliko u toku, dok se u nekim tek priprema postavljanje skela i početak radova. Ulaganja u obrazovanje, jedan su od prioriteta gradskih vlasti, a vrednost radova koji su u toku je oko 800 miliona dinara.

Prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu, najveća investicija je izgradnja osnovne škole u Leštanima, gde sve ide po planu. Posao je vredan 545,7 miliona dinara, a izgradnju škole finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u sklopu programa Vlade Srbije za obnovu i unapređenje objekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite.

Rekonstrukcija OŠ "Kralj Petar Drugi" na Vračaru, za šta je izdvojeno 30 miliona dinara, pri kraju je i očekuje se da bude završena do kraja ove nedelje. Uskoro će se otvoriti "gradilište" u OŠ "Cana Marjanović" u Sopotu, a za radove je izdvojeno oko 37 miliona, kao i u OŠ "Vladimir Rolović" sa investicijom od oko 60 miliona dinara.

- Tokom novembra bi trebalo da počnu radovi na sanaciji mokrih čvorova i fekalne kanalizacije u OŠ "Kneginja Milica", za šta je planirano 10,7 miliona dinara - ističe Gak. - Do kraja godine počinje i kompletno sređivanje fasade i stolarije u OŠ "Rade Drainac", vrednost radova je 32 miliona dinara i renoviranje fiskulturne sale i elektroenergetskih instalacija u 12. beogradskoj gimnaziji sa 11,5 miliona dinara.

Radi se na obnovi fasada na četiri osnovne i jednoj srednjoj školi, što je investicija od 66 miliona dinara. U planu je i kompletna rekonstrukcija Zemunske gimnazije, koja je prošle godine obeležila 160 godina rada, za šta je planirano oko 360 miliona dinara. Reč je najvećoj gimnaziji u Srbiji sa 1.260 učenika. Zgrada je napravljena pre 140 godina i od tada je rađena samo jedna rekonstrukcija, na fasadi.

PLANOVI

U TOKU je priprema i izrada projektno-tehničke dokumentacije, a u drugoj polovini sledeće godine planiran je početak radova u još obrazovnih ustanova.

Na spisku su osnovne škole - "Vlada Obradović Kameni", "Ratko Mitrović", "Karađorđe" na Voždovcu i u Ostružnici, "Bora Lazić", Deveta i Sportska gimnazija, kao i Trgovačka škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)