NELEGALNIM taksistima još se teško staje na put, a pravi dokaz za to je njihovo "poslovanje" na Aerodromu "Nikola Tesla". Uprkos tome što je Komunalna milicija konstantno prisutna oko objekta, "divljaci" su našli način da se provuku i sada pogađanje za vožnju započinju već u hodniku dolaznog perona.

Kako su nam kazali ogorčeni Beograđani, na meti nelegalnih vozača neretko se nađu stanovnici drugih gradova naše zemlje, ali oni su već počeli da "čitaju" njihove namere..


PROČITAJTE JOŠ:
Od rebalansa budžeta u Beogradu najviše deci

- Bila sam prisutna kada je jedan od "divljih" taksista pokušao da obrlati starijeg gospodina, ne znam u koji grad je trebalo da ide - kaže Olga V. - "Divlji" taksista bio je uporan, išao je za čovekom sve dok nisu pale teške reči, i tada je odustao. Bilo je baš neprijatno.

Beograđani svedoče i o tome kako su "laka" meta stranci, koji su i te kako uočljivi kada izlaze sa terminala. Čim vide zbunjenog gosta, taksisti bez dozvole kreću u "napad". Automobile ostavljaju malo dalje od glavne kapije, te posle pogođene vožnje "žrtvu" vode do vozila.

- Stranci uglavnom nasednu, jer im je verovatno tako lakše da se prevezu do željene adrese sa aerodroma, nego da čekaju slobodno taksi vozilo. Ipak, ružno je da budu žrtve i uslugu plate mnogostruko više. Najgore od svega je što se sve to događa pred očima komunalaca - priča nam Ivana P.

Taksista sa službenim licima


I zaista, da je situacija alarmantna, uverili su se i reporteri "Novosti". Dolazni peron "vrvi" od turista, Beograđana, ali i od "divljih" taksista, koji stoje u grupicama i po potrebi se razdvajaju. Tri Azijatkinje uspele su da odole šarmu krupnog gospodina koji im je ponudio taksi uslugu. Navodno, mnogo povoljniju od regularne. Međutim, od mušterija se ne odustaje.

- Taksi? Taksi? - pita još jedan nelegalni vozač unutar objekta. Ovoga puta, mladi par stranaca premišlja se, ali u poslednjem času pogled im privlači taksi pult na izlazu iz zgrade. Odlučuju se za vožnju do Žarkova po fiksnoj ceni od 2.200 dinara.

Nekoliko milicionara za to vreme obilazi objekat i raspoređeni su oko dolaznog i izlaznog perona. Prema rečima zaposlenh na Info pultu Aerodroma "Nikola Tesla", nelegalni taksisti javna su tajna, a na Komunalnoj miliciji je da to reši. Kako smo nezvanično saznali, tačno se zna ko su "nelegalni", ali oni uprkos prekršajnim prijavama, od "plena" ne odustaju.


PROČITAJTE JOŠ:
KIFLA SKORO KAO HLEB: Pekari dobro zarađuju od "specijaliteta"

VAUČERI

PRAVILNIKOM o radu auto-taksi prevoznika na Aerodromu "Nikola Tesla" iz 2014. godine, putnicima je omogućeno da odaberu hoće li preuzeti vaučere za vožnju do određenog dela grada, ili će koristiti uslugu taksimetra. Vaučeri se preuzimaju na taksi pultu na izlaznom peronu, i cene se kreću od 1.400 dinara do 6.000 za prigradske opštine.

- Ova praksa je naš način da stanemo na put nelegalnim taksistima, u saradnji sa Gradom i Sekretarijatom za saobraćaj - kažu iz Aerodroma.