Lokalizovan požar u Karađorđevoj ulici, nema povređenih (VIDEO/FOTO)

Tanjug

28. 06. 2019. u 19:47

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, lokalizovali su požar do kojeg je došlo u petak oko 19.20 časova na krovu napuštene dvospratnice u Karađorđevoj ulici u Beogradu

Локализован пожар у Карађорђевој улици, нема повређених (ВИДЕО/ФОТО)

Foto N.Fifić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, lokalizovali su požar do kojeg je došlo u petak oko 19.20 časova na krovu napuštene dvospratnice u Karađorđevoj ulici u Beogradu.


U požaru, kako je saopšteno iz MUP-a, niko nije povređen, a u toku je dogašivanje vatrene stihije.

PROČITAJTE JOŠ: POŽAR KOD NIŠA: Izgorelo 19 životinja zarobljenih u brvnari


U intervenciji učestvuju 24 vatrogasca-spasilaca sa šest vatrogasnih vozila.

MAJSTOROVIĆ: NEISTINA JE DA ZBOG RADOVA NISMO MOGLI DA PRIĐEMO OBJEKTU

Miloš Majstorović, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograda, koja je gasi požar u Karađorđevoj ulici negirao je da ekipa zbog radova u toj ulici nije mogla da priđe objektu koji je goreo.

U izjavi dostavljenoj medijima, Majstorović kaže da je to potpuna neistina.

Taktika gašenja je, ističe, prilagođena činjenici da ni u ovom treutku i nadalje ulazak vatrogasaca u sam objekat nije bezbedan, jer je reč o objektu starom više od 100 godina, iznutra je od drvene građe i postoji potencijalna opasnost od njegovog urušavanja u svakom trenutku.

"Po dolasku na lice mesta zatekli smo kompletan objekat u plamenu i odmah pristupili lokalizaciji požara, kako se on ne bi proširio na okolne objekte, a koja je završena za 25 minuta", kaže Majstorović.


foto N.Fifić
foto N.Fifić
foto N.Fifić
foto N.FifićPratite nas i putem iOS i android aplikacije