Srđan Kolarić: Zaposlićemo 40.000 ljudi, gradićemo stambeno-poslovni objekat na Makišu

G. NOVAKOVIĆ

05. 06. 2019. u 14:01

Predsednik gradske opštine Čukarica o aktivnostima i planovima kojima su posvećeni predsednik Srđan Kolarić i njegov tim

Срђан Коларић: Запослићемо 40.000 људи, градићемо стамбено-пословни објекат на Макишу

Radovi u Ulici Ratka Mitrovića Foto: P. Milošević

INVESTICIJE i planovi za naredni period, koje imaju čelnici Opštine Čukarica, obuhvatiće sve segmente života sugrađana ovog dela dela prestonice. Od otvaranja 40.000 novih radnih mesta, asfaltiranja ulica, preko ozbiljnih poduhvata, poput detaljnog regulisanja Makiškog polja, do izgradnje mosta u Velikoj Moštanici, samo su neke od aktivnosti kojima su posvećeni predsednik Srđan Kolarić i njegov tim.

Rekonstrukcija Ulice Ratka Mitrovića trenutno je najvažniji projekat na kome rade putari. Teške mašine asfaltom će pokriti ovu važnu saobraćajnicu koja spaja Žarkovo i Filmski grad. Čak 110 miliona dinara izdvojeno je za ovaj posao. Međutim, prema rečima Kolarića, gorući problem na Čukarici jeste kanalizacija.

- Urađen je projekat i obezbeđena su sredstva za izgradnju dva kolektora za prečišćavanje voda - kaže Kolarić. - Ostružnica će pokriti kanalizacioni sliv Umke, Ostružnice, Velike Moštanice i Sremčice. Činjenica je da su najvažniji kolektori na Čukarici, jer se ta naselja nalaze uzvodno od fabrike vode kojom se snabdeva ceo grad.

Ove godine se završava i izrada plana detaljne regulacije Makiškog polja. Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na 640 hektara na Makiškom polju predstavlja najambiciozniji projekat u budućnosti ove opštine. Prema rečima prvog čoveka Čukarice, ovde će biti zabavni parkovi i logistički centri, uz Čukaričku padinu biće smešten stambeni deo, dok će se komercijalno-poslovna zona protezati levom stranom Obrenovačkog puta. Plan je i da tu bude zaposleno 40.000 ljudi.

Srđan Kolarić- Ovde će biti prva stanica metroa, a ova lokacija je najbliža centru grada, naslanja se na obilaznicu i u svom sastavu ima ranžirnu stanicu, pa je najpoželjnija za strane investitore - ističe Kolarić.

U toku su pripremni radovi za rekonstrukciju i proširenje mosta u Velikoj Moštanici. Reč je o Gnjionskoj ulici, i to je prvi put da se jedna opština upušta u ovakav posao, kaže Kolarić. Inače, otvaranjem tržnog centra "Ada mol", prema sudu čelnika, počela je nova era na Čukarici. Arhitektonski se objekat potpuno uklapa u ambijentalnu celinu, ima terasu sa pogledom na jezero i Most na Adi, što nijedan šoping mol nema.

- Uredićemo kompleks Stare šećerane. Vlada treba da otkupi taj prostor i pretvorićemo ga u kulturni ambijent. To je projekat za narednih nekoliko godina i vremenom će stanari biti raseljavani. U izradi je plan i za savremenu marinu - najavio je predsednik opštine.POPLAVE

POUČENI iskustvom od velikih majskih poplava 2014. godine, ovoga puta na vreme su očišćeni kanali i slivni potoci na Čukarici, koji su, zapravo, pravili štetu usled zagušenja smećem. Izlivanja nema, a veće padavine Čukaričani očekuju spremni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije