Rampe nema, semafor tek postavljen!

S. B. M.

11. 08. 2018. u 23:46

Рампе нема, семафор тек постављен!

Reporteri "Novosti" zatekli su u petak majstore kako postavljaju semafor u Kijevu Foto Predrag Mitić

Pružni prelaz u Kijevu nedavno je obnovljen, ali odgovarajuća saobraćajna signalizacija još nije u funkciji. "Železnice": Bezbednost nije ugrožena, vozovi se zaustavljaju ispred ukrštanja

PRUŽNI prelaz u Kijevu nedavno je rekonstruisan, a, uprkos obnovi, ostao je bez rampi, zvučne i svetlosne signalizacije koje bi upozorile vozače na dolazak voza. I u ovom slučaju, korisnici društvenih mreža upozorili su sve one koji ovuda prolaze na novonastalu situaciju.

- Polomljeni branici, svetlosna i zvučna signalizacija koje ne rade, su dočekali putnike na pružnom prelazu rekonstruisane pruge Kijevo. Srećom, mašinovođa zna to i tuda mili, jer je u nastavku i stanica. Apsolutno nebezbedno! - napisao je sugrađanin na "Tviteru".

Bez ikakvog upozorenja, zvučnog ili svetlosnog signala, sugrađani ovuda voze po osećaju, ali i manja magla ili nesmotrenost vozača može da bude uzrok saobraćajne nesreće.

Pročitajte još -

Žitelji ovog dela Resnika upozoravaju da su ovakvi nedostaci opasni i nikome nije jasno zašto "Infrastruktura Železnica Srbije", koja je bila zadužena za obnovu ovog pružnog prelaza, nije postavila odgovarajuću signalizaciju.

- Putni prelaz Kijevo je rekonstruisan od 17. do 20. jula. Signalno-sigurnosna, svetlosna i zvučna signalizacija, kao i polubranici, postavljeni su, ali još nisu u funkciji - navode iz JP "Infrastruktura Železnica Srbije". - Biće pušteni u funkciju tek kada budu gotovi radovi na modernizaciji pruge Rakovica - Resnik, kao i kada se završi modernizacija preostalih putnih prelaza na ovoj deonici. Podsećamo, dosada su završena dva putna prelaza, a u toku su radovi na trećem u stanici Resnik. Železničko osoblje upoznato je sa stanjem na ovom putnom prelazu i u skladu sa propisima zaustavlja se svaki voz ispred putnog prelaza, tako da bezbednost saobraćaja nije ugrožena.


NEBEZBEDNO I KOD BEOGRADSKOG SAJMA

SREDINOM jula, na "Tviteru" je osvanula i fotografija pružnog prelaza kod Sajma, na kojoj se vidi kako su rampe podignute u trenutku kada prolazi lokomotiva.

Tada je i Damir Okanovića iz Komiteta za bezbednost saobraćaja apelovao da se na ovom prelazu postavi odgovarajuća signalizacija, da se vozači ne bi dovodili u zabludu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije