KREĆE EVROPSKO PROLEĆE: “Valjak” zna sa Moldavcima

G. K.

15. 02. 2023. u 14:10

FUDBALERI Partizana protiv Šerifa nastavljaju evropsku odiseju u 1/16 finala Lige konferencija

КРЕЋЕ ЕВРОПСКО ПРОЛЕЋЕ: “Ваљак” зна са Молдавцима

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Drugi put zaredom, fudbaleri Partizana dočekuju prolećnu polusezonu sa evropskom perspektivom. Crno-beli će u četvrtak (21.00) gostovati moldavskom Šerifu u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencije, gde će tražiti što bolji rezultat pred revanš koji je na programu nedelju dana kasnije u Beogradu.

Ne kriju u taboru srpskog vicešampiona da je u trećerangiranom evropskom takmičenju želja otići korak dalje u odnosu na prošlogodišnji nastup. Lani su puleni Aleksandra Stanojevića takođe kao i sada Petrićevi momci sa druge pozicije u grupi izborili produžetak evropskog puta, ali su umesto direktnog plasmana u osmini finala, morali da igraju plej-of. Tada je u šesnaestini finala lakše nego očekivano savladana češka Sparta ukupnim rezultatom 3:1 (1:0 u Pragu, 2:1 u Beogradu), dok je ovog februara na talonu tim iz Tiraspolja.

Moldavci su protivnik sa kojim srpski predstavnik može da se nadigrava, obzirom da aktuelni igrački kadar nema nikakve dodirne tačke sa onim koji je pre samo godinu dana u Ligi šampiona na kolena bacio Real u Madridu.

Šampion Moldavije je na dvomeč sa crno-belima došao nakon što je u Ligi Evrope završio kao trećeplasirani u grupi E – iza Real Sosijedada i Mančester junajteda, a ispred kiparske Omonije.

Istina je da ni jedni ni drugi početak nokaut faze ne dočekuju u top formi jer je iza njih dug netakmičarski period. Šerif na megdan Partizanu istrčava praktično sa priprema, dok je “valjak” odigrao tek dva kola u domaćem prvenstvu, gde nije imao prilike mnogo da se uigra.

Dva kluba su se do sada samo jednom susrela u međunarodnim okvirima i to u sezoni 2005/2006 na drugom stepeniku kvalifikacija za Ligu šampiona. U 180 minuta fudbala bolji je bio Partizan slavivši oba puta minimalnim rezultatom koje je potpisao Nigerijac Obiora Odita.

Uzdaju se crno-beli da bi igrač odluke i 18 godina kasnije mogao da bude neko iz njihove legionarske garde poput hitronogog Fusenija Dijabatea ili neumoljivog Rikarda Gomeša, na čiji pogon “voze” celim tokom sezone. pogotovo evropske.

NAŠ TIP: Šerif – Partizan  GG  (kvota: 1.85)

Evropska proleće crno-belih

1955/1956 Kup šampiona – četvrtfinale (Real Madrid)

1963/1964 Kup šampiona – četvrtfinale (Inter)

1965/1966 Kup šampiona – finale (Real Madrid)

1989/1990 Kup pobednika kupova – četvrtfinale (Dinamo B.)

2004/2005 UEFA kup – osmina finala (CSKA Moskva)

2017/2018 Liga Evrope – šesnaestina finala (Plzenj)

2021/2022 Liga konferencije – osmina finala (Fejenord)

2022/2023 Liga konferencija

Raspored i prognoza Lige konferencija

Četvrtak:

Bodo - Leh  3+

Karabag - Gent  1X

Braga - Bazel   GG

Trabzon - Bazel  1

Aek L. - Dnjepar   0-2

Lacio - Kluž   0-2

Ludogorec - Anderleht  2-3

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna