KREĆE BORBA ZA "UŠATI" TROFEJ: Mesi i Nejmar plaše Bavarce

S. R.

14. 02. 2023. u 08:56 >> 08:56

NAKON tri meseca pauze vraća se najelitnije evropsko klupsko takmičenje u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu

КРЕЋЕ БОРБА ЗА УШАТИ ТРОФЕЈ: Меси и Нејмар плаше Баварце

FOTO: EPA

Počinje najvažniji deo Lige šampiona. Utakmicama osmine finala, nastavlja se najelitnije klupsko evropsko takmičenje na Starom kontinentu. U konkurenciji za “ušati” pehar preostalo je 16 timova koji gaje nadu da će se 10. juna naći u finalnoj borbi koja će se voditi u Istanbulu. Prema procenama kladionica, najveće šanse da prigrabi krunu ima Mančester siti, potom slede PSŽ i Bajern Minhen, iako se ove dve ekipe sastaju već sada u 1/8 finala.

UTORAK, 21.00: PSŽ – BAJERN MINHEN  (NAŠ TIP: 1X)

Blokbaster u Parizu - ovaj dvomeč je sigurno najatraktivniji par osmine finala Lige šampiona. San bogatih vlasnika Parižana, od kako su stigli u klub pre više od deceniju, je osvajanje “ušatog” pehara. Sa Mesijem u timu ova očekivanja su dostigla vrhunac. Doduše, imaće hendikep zbog neigranja u prvom meču povređenog Kilijana Mbapea. Zato će teret u ofanzivi pasti na južnoamerički tandem Lionel Mesi-Nejmar. Sa druge strane, nemački klub biće lišen usluga Sadija Manea, bez kojeg igraj još od kraja novembra prošle godine. Bavarci su posle duge pauze u nacionalnom šampionatu u prošlom kolu konačno probili led pobedom nad Volfsburgom.

Do sada su odigrali 11 mečeva, malo su bolji “sveci” - 6:5. Pre dve sezone delili su megdan u nokaut fazi u četvrtfinalu. Tada je kao pobednik izašao PSŽ i to zbog većeg broja postignutih golova na strani, jer su u Minhenu pobedili (3:2), dok su kod kuće pretrpeli minimalan poraz.

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

UTORAK, 21.00: MILAN – TOTENHEM (NAŠ TIP: GG)

Da se ovaj susret igrao odmah po okončanju grupne faze Milan bi najverovatnije bio izraziti favorit. Ovako, kada se pogleda trenutna forma, Totenhem ima prednost. Italijanski prvak je u petak minimalnom pobedom nad Torinom prekinuo niz od četiri poraza u svim takmičenjima.

Sa druge strane, “pevci” su nakon tri trijumfa zaredom od kojih je i jedan protiv Mančester sitija u subotu doživeli debakl. Poraženi su od Lestera rezultatom 4:1 iako su prvi došli do prednosti golom Bentankura u 14.minutu igre.

Ova dva tima sastali su se 2011. u osmini finala ovog takmičenja. Tada je u dvomeču prošao Totenhem posle samo jednog datog gola na “San Siru” (1:0, revanš u Londonu 0:0).

SREDA, 21.00:  BORUSIJA DORTMUND - ČELSI  (NAŠ TIP: 3+)

Još jedan duel ekipa koje su u suprotnim “fazama”. Nemačka mašinerija iz Dortmunda zabeležila je šest pobeda u nizu, uz to poprilično je efikasna, sa čak 17 postignutih golova. Čelzi je nastavio da posrće, potogovo od starta 2023. godine. Tek četiri gola postigli su “plavci” na osam utakmica ove godine, tako da silna pojačanja još uvek ne daju rezultate.

Zanimljivo, ovo će biti prvi takmičarski dvoboj u istoriji ova dva kluba.

FOTO: Tanjug/AP

SREDA, 21.00: KLUB BRIŽ - BENFIKA  (NAŠ TIP: 2-3)

Sudar dva tima koje niko ne vidi dalje od četvrtfinala. Senzacionalan je bio Klub Briž u grupnoj fazi, dugo držao prvu poziciju u grupi ispred Portoa, Atletiko Madrida i Leverkuzena, da bi na kraju posustali i završili kao drugi. Ipak, žreb ih je pogledao pa su dobili po imenima najslabiju ekipu koja je bila prvoplasirana nakon grupne faze. Sada Belgijanci štucaju, ostvarili su tek jedan trijumf u devet mečeva, uz dva poraza. Benfika ređa pobede uz granitnu odbranu koja prima malo golova. U 2023. godini golman “orlova” matiran je tri puta. I njima će ovo biti prvi međusobni susret u evropskim takmičenjima.

REVANŠI 7. I 8. MARTA

Revanš mečevi osmine finala koje se igraju ove sedmice na programu su sedmog i osmog marta, dok se naredne nedelje igraju preostala četiri duela: Ajntraht Frankfurt – Napoli, Liverpul – Real Madrid, Inter – Porto, Lajpcig – Mančester siti.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)