LOV NA MESTO U PLEJ-OFU UVELIKO TRAJE: Noriču i Halu pobeda neophodna

M.T.

14. 02. 2023. u 08:27

DOMAĆIN je u seriji od dva poraza.

ЛОВ НА МЕСТО У ПЛЕЈ-ОФУ УВЕЛИКО ТРАЈЕ: Норичу и Халу победа неопходна

Foto Profimedia

U Čempionšipu je drugi deo sezone odavno u toku, a borba za mesta koja vode u plej-of za plasman u Premijer ligu traje nesmanjenom žestinom. Upravo borbu sa takvim ulogom će večeras od 20.45 na stadionu ''Kerou Roud'' voditi ekipe Noriča i Hal u okviru 32. kola Čempionšipa.

Norič ne može da se pohvali baš najboljom formom u poslednjih pet kola pošto su ''kanarinci'' ostvarili dve pobede i tri poraza. Posle serije od dva trijumfa, ekipa menadžera Davida Vagnera poražena je u naredne dve utakmice protiv Barnlija i Bristol sitija i protiv Hala joj je neophodna pobeda kako bi prekinula lošu seriju, ali ni domaći teren nije garant uspeha pošto pred svojim navijačima Norič nije pobedio još od 29. oktobra.

''Kanarincima'' su poslednji loši rezultati doneli i povećanje zaostatka za konkurentima u trci za plej-of. Norič se trenutno nalazi na desetoj poziciji sa 42 osvojena boda, upravo ispred Hala koji ima jedan bod manje i oba tima su u konkurenciji za plasman u plej-of. Vagnerov tim zaostaje dva boda za Vest Bromvič Albionom na devetom mestu, dok sedmi i osmi Blekburn i Sanderlend imaju tri boda više. Norič za Votfordom koji je na šestom mestu sa kojeg se obezbeđuje plej-of kaska četiri boda.

Posle poraza od Šefild junajteda 20. januara, Hal je u seriji od tri meča bez izgubljene utakmice. Savladani su Kvins Park Rendžers i Kardif, dok je u prethodnom kolu Hal odigrao nerešeno sa Stoukom. Iako ima samo pet pobeda na 15 gostovanja ove sezone, Hal je veoma nezgodan potivnik za svakog domaćina pošto su ''tigrovi'' poraženi na samo jednom gostovanju još od početka oktobra, a taj jedini neuspeh je već pomenuti poraz od Šefild junajteda. Ukoliko bi savladao Norič, Hal bi uspeo da ''kanarince'' prestigne na tabeli i nastavi poteru za plasmanom u plej-of.

Oba tima suočavaju se sa izostancima nekoliko igrača. Menadžer Noriča David Vagner nema na raspolaganju pozajmljenog igrača Arsenala Markinjosa, zatim Samjuela Birama, Isaka Hajdena, Pržemislava Plaketu i Džonatana Roua i verovatno će napraviti određene izmene u odnosu na prethodni meč u kojem je Norič poražen.

U Halu neće biti Alahjara Sajadmaneša, Adama Traorea i Natana Bakstera, a menadžer Lijam Rosenior mogao bi da se odluči i za neke promene u sastavu za meč protiv ''kanarinaca''.

U prvom meču ova dva tima u sezoni Hal je uspeo da ostvari trijumf minimalnim rezultatom pred svojim navijačima i to je ''tigrovima'' bila četvrta pobeda protiv Noriča u poslednjih deset mečeva. ''Kanarinci'' imaju samo dva trijumfa za isti period, a četiri utakmica su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije