VREME JE ZA MAJSTORICU: Momentum je na strani Lubea koji se ''vratio iz mrtvih''

V.M.

27. 03. 2024. u 09:52

ODLUČUJUĆU petu utakmica četvrtfinala italijanske odbojkaške Superlige gledaćemo večeras kada Lube bude ugostio Moncu (20.30).

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА МАЈСТОРИЦУ: Моментум је на страни Лубеа који се вратио из мртвих

Foto: Profimedia

Gledamo fantastičnu odbojku u dosadašnjem toku serije, nakon četiri utakmice ekipe su u potpunosti izjednače i majstorica će odlučivati o tome ko će igrati sa Trentinom u polufinalu.

Četvrtfinale je bolje otvorila Monca, rutinski je slavila na prva dva duela (po 3:1) i delovalo je da će se prošetati do polufinala, ali do toga nije došlo. Šampionsko srce Lubea je proradilo i italijanski velikan se ''vratio iz mrtvih'' i uz dosta muka je ostvario dve vezane pobede, obe u pet setova. 

Posebno je impresivna bila ova poslednja pošto je Monca bila domaćin i osvajanjem četvrtog seta je u boljem ritmu ušla u peti, ipak ekipa iz Ćivitanove je ponovo pokazala svoj kvalitet i osvojila ga rezultatom 15:11. 

Defitivno je da gost ima za čime da žali, čak tri puta mu je falio samo jedan set da se plasira u polufinale, na trećem susretu je vodio sa 2:1, dok je na pomenutom četvrtom poklekao u odlučujućem setu, ali Masimo Ečeli mora da natera svoje izabranike da zaborave i na to dobro ih pripremi za večerašnji susret.

Biće zanimljivo videti da li će treneri napraviti određene promene pred majstoricu, a to se posebno odnosi na domaćina pošto je u četvrtom veći deo susreta na poziciji korektora odigrao iskusni Ivan Zajcev umesto Adisa Lagumdžije koji je u regularnom delu sezone bio jedan od najboljih pojedinaca Lubea.

Ključna stavka meča biće obračun primača, Nikolov i Jant dominiraju u redovima Lubea, postigli su po 24 poena na prošlom susretu i sigurno je da će se dizač De Čeko večeras posebno osloniti na njih i poslati im veliki broj lopte. Sa druge strane, ono što raduje gosta je da se probudio Ran Takahaši, povreda je iza sjajnog Japanca koji u kombinaciji sa Marom, ukoliko budu na nivou, može parirati pomenutom dvojcu.

Momentum je na strani domaćina, ipak, Monca je pokazala da može da se nosi sa Lubeom, a mi verujemo da ćemo gledati još jedan zanimljiv meč u režiji ovih timova i očekujemo da granica poena bude prebačena.

NAŠ TIP: +182,5 (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)