"PARNI VALJAK" SE NE ZAUSTAVLJA: Crno-beli hitaju ka plej-ofu!

M.M.

07. 03. 2023. u 13:35 >> 13:35

KOŠARKAŠI Partizana će u 27. kolu Evrolige gostovati Virtusu. Utakmica će se igrati u "Segafredo" areni u Bolonji sa početkom u 20.30.

ПАРНИ ВАЉАК СЕ НЕ ЗАУСТАВЉА: Црно-бели хитају ка плеј-офу!

FOTO: M. Vukadinović

Borba još uvek traje, pred "crno-belima" je izuzetno težak raspored a šanse za plasman u nokaut fazu su i te kako realne.

Utakmica sa Anadolu Efesom u 14. kolu je bila okidač, pobedom nad aktuelnim šampionom prekinut je u tom trenutku niz od pet poraza, a igrači su dobili na samopouzdanju.

Izabranici Željka Obradovića se sa skorom od 14 pobeda i 12 poraza trenutno nalaze na deobi šestog mesta zajedno sa Baskonijom, s tim što srpski predstavnik ima bolji međusobni skor te će u slučaju istog broja bodova na kraju regularnog dela imati prednost.

Poraz od Fenerbahčea pre dve nedelje nije poremetio ekipu. Puleni Dimitrisa Itudisa su imali sjajno šutersko veče i zaista je bilo teško zaustaviti ih.

Već u narednom kolu "parni valjak" se vratio na pobednički kolosek, nakon 40 minuta savladana je berlinska Alba rezultatom 88:74.

Aleksa Avramović je bio taj koji je nosio svoj tim, srpski internacionalac je meč završio sa 19 poena, dok su ga pratili Kevin Panter i Zek Ledej sa 16, odnosno 13 pogodaka.

Jedini dvocifreni bio je još Matijas Lesor koji je broja do 10. U listu strelaca upisali su se još Jam Madar (7), Danilo Anđušić (6), Dante Egzum (6), Alen Smailagić (6) i Janis Papapetru (5).

Nakon bitnog trijumfa došlo je do opuštanja u regionalnom šampionatu te je o pobednika tog duela morao da odlučuje šut u poslednjim sekundama. Džejms Naneli je pokazao hladnokrvnost i šutem iza linije 6,75 srušio ekipu Splita. Krajnji rezultat glasio je 95:96.

Danas će sa druge strane stajati igrači koje sa klupe predvodi Serđo Skariolo. Popularni "kinder" je u dosadašnjem delu takmičenja upisao 12 pobeda i njihova nada za plej-of još uvek nije ugašena.

U prošlom kolu italijanski predstavnik doživeo je debakl u Istanbulu, bilo je to jedno zaista bledo izdanje Miloša Teodosića i njegovih saigrača, a bolji od njih bio je Fenerbahče rezultatom 104:72.

Kada su se sastali u prvom delu sezone Partizan je upisao rutinsku pobedu (90:62), danas očekujemo jednu tvrdu i neizvesnu utakmicu, a naša procena je da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +164,5 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju