SRBIJA OVERAVA VIZU ZA SVETSKI ŠAMPIONAT? "Orlovi" imaju poslednji let!

M.M.

27. 02. 2023. u 11:58 >> 11:58

KOŠARKAŠI Srbije će u poslednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ugostiti Veliku Britaniju.

СРБИЈА ОВЕРАВА ВИЗУ ЗА СВЕТСКИ ШАМПИОНАТ? Орлови имају последњи лет!

FOTO: FIBA.Basketball

Igrači Srbije su pre tri dana upisali poraz od Grčke i tako propustili prvu "meč-loptu". Ukoliko žele da budu deo najveće košarkaške smotre na planeti, vizu će morati da overe danas.

Sotiris Monolopulos nije na raspolaganju imao najveće zvezde, međutim, očigledno je da je to momcima koji su bili u sastavu bio motiv više da se pokažu i nametnu selektoru.

Izabranici Svetislava Pešića su dobro ušli u meč i na pauzu između dve četvrtine otišli sa pristojnom zalihom od devet poena.

Kvalitetno izdanje videli smo i u nastavku, ali do pada u igri "orlova" je došlo u poslednjem kvartalu. Imali su naši reprezentativci i poslednji napad na meču. Ognjen Jaramaz je bio taj koji je preuzeo odgovornost. Šut preko ruke, nažalost, nije ušao i meč je otišao u produžetke u kojima su Grci bili bolji i ostvarili trijumf rezultatom 97:92.

U našem taboru najviše se istakao Nikola Milutinov koji je imao učinak od 24 poena i 9 skokova, pratio ga je Dejan Davidovac koji je brojao do 11, dok je Dušan Ristić sa 10 pogodaka takođe bio dvocifren.

U listu strelaca upisali su se još Marko Jeremić (9), Marko-Jagodić Kuridža (7), Ognjen Jaramaz (7), Aleksa Radanov (7), Nemanja Dangubić (6), Boriša Simanić (6), Stefan Jović (5).

Danas na megdan stiže selekcija Velike Britanije koja je poslednjeplasirana u grupi. Ostrvljani su u dosadašnjem delu takmičenja upisali samo jednu pobedu.

Ono što svakako raduje našeg selektora je to što će u konkurenciji za meč biti Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Filip Petrušev, Ognjen Dobrić i Luka Mitrović.

Srbija po kvalitetu definitivno zaslužuje da se nađe na svetskom prvenstvu koje će se održati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, ali to će večeras morati da dokaže i na terenu.

Verujemo da će let naših "orlova" koji će trajati 40 minuta biti uspešan.

NAŠ TIP: Srbija - Velika Britanija UP -160,5 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEVIĐENA BRUKA: UEFA vratila Rusiju u takmičenja, ali...

NEVIĐENA BRUKA: UEFA vratila Rusiju u takmičenja, ali...

RUSIJA i Ukrajina su i danas izvori najvažnijih vesti na svetu. Sve vezano za njih se prati iz minuta u minut, uživo, i to ne samo rat u Ukrajini, već i svi prateći događaji. Sport svakako spada u one sfere života koje "pogađa" ovaj sukob i najnovija dešavanja u njemu izazivaju veliku pažnju javnosti. A za sve je "kriva" poslednja informacija iz vrha UEFA.

10. 06. 2024. u 20:01

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama