NEČIJA SERIJA SE DANAS ZAVRŠAVA: Portsmut i Derbi četiri kola bez poraza

M.T.

18. 11. 2022. u 11:30

OVI timovi su izjednačeni na tabeli.

НЕЧИЈА СЕРИЈА СЕ ДАНАС ЗАВРШАВА: Портсмут и Дерби четири кола без пораза

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Ekipe Portsmuta i Derbi Kauntija otvoriće 19. kolo Lige 1, trećeg ranga engleskog fudbala, večeras od 21 čas na ''Fraton Parku''. Ova dva tima izjednačeni su na tabeli u šampionatu i nalaze se na pozicijama koje vode u plej-of za plasman u Čempionšip.

Portsmut se nalazi u prilično dobroj formi pošto su u poslednjih osam mečeva doživeli samo jedan poraz, ali su i čak pet puta odigrali nerešeno računajući sva takmičenja. U Ligi 1 su neporaženi u poslednja četiri kola, a posle pobede protiv Forest Grina u gostima vezali su tri remija. U prethodnom kolu su remizirali sa Morekambom i trenutno se nalaze na petom mestu tabele sa po sedam pobeda i remija uz samo dva poraza i osvojenih 28 bodova.

U poslednja četiri meča kod kuće Portmust je remizirao i pokušaće da dođe do prve pobede pred svojim navijačima još od 3. septembra kada je savladao Piterboro.

U sličnoj formi je i Derbi Kaunti koji je takođe neporažen u poslednja četiri meča, ali za razliku od večerašnjeg protivnika ima pobedu više uz dva remija. Derbi u poslednjih sedam mečeva računajući sva takmičenja ima samo jedan poraz i to u Liga kupu od Liverpula tek posle jedanaesteraca.

U prethodnom kolu šampionata Derbi je savladao MK Dons, da bi dobru formu potvrdio ubedljivom pobedom protiv Torkvaja u FA kupu sa 5:0. Na tabeli je Derbi samo jednu poziciju iza Portsmuta zbog lošije gol-razlike, ali sa istim brojem bodova.

Menadžer Portsmuta Deni Kauli imaće prilično glavobolje što se tiče sastava ekipe za utakmicu protiv Derbija pošto će zbog povreda izostati Džo Raferti, Džejden Rid i Luis Tompson. Moguć je i izostanak Toma Laurija koji je propustio meč protiv Morekamba, dok Džoa Morela nema jer je u selekciji Velsa na Svetskom prvenstvu u Kataru. Pored imena Klarka Robertsona je još uvek znak pitanja pošto je u prethodnom kolu bio prinuđen da napusti igru na poluvremenu. Svojih problema ima i menadžer Derbija Pol Vorn koji ne može da računa na Kurtisa Dejvisa, Džejmsa Čester i Džejsona Najta zbog povreda. Eiran Kašpin je meč protiv MK Donsa propustio zbog suspenzije i očekuje se njegov povratak u tim.

Ova dva tima su često bila u različitim rangovima zbog čega su poslednjih deset mečeva odigrali u periodu koji se protegao na skoro 20 godina, a poslednji put su se sastali 2015. Obe ekipe su ostvarile po četiri pobede, a dva meča su završena nerešenim rezultatom i samo se dva puta dogodilo da budu postignuto manje od tri gola.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)