SRPSKI TRIO ČUVA ''PIRATE'' U LA LIGI: Nova pobeda im gotovo sigurno garantuje igranje u eliti iduće godine

Novosti online

14. 05. 2024. u 08:15

FUDBALERI Osasune će ugostiti Majorku u 36. kolu španske La lige, meč se igra na ''Sadaru'' i počinje u 19.30.

СРПСКИ ТРИО ЧУВА ПИРАТЕ У ЛА ЛИГИ: Нова победа им готово сигурно гарантује играње у елити идуће године

Foto: Profimedia

Iako se nalazi u katastrofalnoj formi od samo jednog osvojenog boda u poslednjih pet kola, Osasuna se ne nalazi u borbi za opstanak i mirno dočekuje završnicu prvenstva na 13. mestu sa 40 bodova na svom saldu.

Veliki pad forme usledio je nakon spoznaje da će trener Jagoba Arasate nakon šest dugih godina napustiti klub. On je to izjavio krajem marta, posle čega je započet pomenuti negativni niz koji i dalje traje.

I dalje se ne zna ko će ga definitivno zameniti, ali sigurno da to neće bit lak zadatak jer je iskusni stručnjak ponovo napravio izuzetno stabilnog prvoligaša od ''rohiljosa'' i čak ih je uveo u kvalifikacije za Ligu konferencija, gde su ove godine u plej-ofu poraženi od evenutalnog polufinaliste, ekipe Briža.

Iako su bez pobede još od marta meseca, danas imaju dobru priliku da prekinu ''post'' jer su ove sezone na 13 utakmica protiv ekipa ispod njih na tabeli upisali šest pobeda uz tri remija i četiri poraza.

Majorka ispunjava taj uslov jer zauzima 15. mesto na tabeli, ali atmosfera u klubu je na visokom nivou posle prošlonedeljne izuzetno bitne pobede nad Las Palmasom (1:0).

Tim trijumfom ''pirati'' su pobegli iz opasne zone i sada imaju šest poena prednosti u odnosu na Kadiz koji je prvi tim ispod crte i trebalo bi da se desi pravo čudo pa da današnji gosti ispadnu iz La lige.

Opstanak je trenutno najbitnija stvar za Majorku koja se ove sezone nije proslavila na gostovanjima i samo je jednom trijumfovala na 17 utakmica na strani, tako da je razumljivo zašto kladionice danas blagu prednost daju Osasuni i pored njene serije veoma slabih rezultata.

Ono što je zanimljivo kod gostiju je to da u svojim redovima imaju čak tri srpska fudbalera. Najstandardniji od svih je Predrag Rajković, a tu su još i Matija Nastasić koji igra jednu od boljih sezona u proteklih par godina, kao i Nemanja Radonjić koji je stigao na polusezoni na pozajmicu iz Torina i do sada je odigrao devet ligaških utakmica bez ijednog postignutog gola.

Što se tiče međusobnih duela, ovi timovi su izjednačeni na minulih pet obračuna (po dve pobede na obe strane), a u prvom delu sezone Majorka je u goleadi slavila sa 3:2.

Vredi istaći da Osasuna kada ove godine primi prva gol uglavnom gubi i samo je tri boda osvojila u takvim situacijama, najmanje od svih timova u ligi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku