SEZONA IZ SNOVA "BOGINJE PROVINCIJE": Empoli je srušio šampiona, hoće li to biti dovoljno za opstanak?

O. M.

28. 04. 2024. u 12:59

ATALANTA ove nedelje dočekuje Empoli u okviru 34. kola italijanske Serije A. Ovaj meč je na programu u nedelju od 18 časova na stadionu"Atleti azuri" u Bergamu.

СЕЗОНА ИЗ СНОВА БОГИЊЕ ПРОВИНЦИЈЕ: Емполи је срушио шампиона, хоће ли то бити довољно за опстанак?

FOTO: Tanjug/AP

"Boginja provincije" je ove srede izborila plasman u finale italijanskog Kupa, gde će se 15. maja sastati sa Juventusom u borbi za svoju drugu pobedničku kokardu posle 1963, kada je u finalu savladan Juveov gradsk irival Torino.

Da Atalanta definitivno igra jednu od boljih sezona u svojoj istoriji govori i položaj na tabeli, gde je aktivna u borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona, sa četiri boda manje ali i utakmicom manje od petoplasirane Rome (naredne jeseni Serija A će imati pet predstavnika u elitnom klupskom takmičenju), ali i u Ligi Evrope, gde je posle senzacionalne eliminacije Liverpula izbila na drugo mesto favorita, iza Bajer Leverkuzena.

Atalanta igra odlično na svom terenu od početka godine. Izgubila je samo dve utakmice, s tim što je minimalan poraz od Liverpula bio bezbolan jer je usledio posle pobede od 3:0 na Enfildu. Drugačijeje s porazom od Bolonje, jer u slučaju da Atalanta ne osvoji jedno od dva kup-takmičenja ovaj gubitak bodova protiv Bolonje može da znači razliku u kom evropskom kupu ćemo jesenas gledati "boginju provincije".

Empoli dolazi u Bergamo nakon značajne pobede od 1:0 na svom terenu protiv "raspalog" Napolija u prošlom kolu, i sada ima tri boda iznad zone ispadanja. Ipak, opstanak u društvu najboljih italijanskih ekipa je i dalje neizvestan, pa moraju da ostanu maksimalno koncentrisani do samog kraja. Treba istaći da im na ruku du i rezultati ostalih konkurenata u borbi za opstanak, pre svih Udinezea i Sasuola.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!