LESTER SE VRATIO NA ČELO TABELE: "Sveci" pred nemogućom misijom

O. M.

23. 04. 2024. u 10:53

LESTER i Sautempton sastaju se u zaostaloj utakmici 38. kola engleskog Čempionšipa.

ЛЕСТЕР СЕ ВРАТИО НА ЧЕЛО ТАБЕЛЕ: Свеци пред немогућом мисијом

FOTO: EPA

Na stadionu "King Pauer" u Lesteru sastaće se dve ekipe koje su prošle sezone ispale iz Premijer lige a ove se bore za ekspresan povratak.

Lester je u subotu pobedio Vest bromvič albion i osvojio veoma važna tri boda za njih. Zaustavio je niz od dva uzastopna poraza i vratio ih na prvo mesto na tabeli, čineći veliki korak ka promociji.

"Lisice" su na liderskoj poziciji sa 91 bodom, bod više od Lidsa na drugom mestu koji ima utakmicu više i dva više od trećeplasiranog Ipsviča. Izabrnici Enca Mareske treba da ostvare dve pobede u poslednje tri utakmice da bi potvrdile promociju. Imaju dve utakmice kod kuće od preostale tri.

U jednom trenutku sezone Lester je bio na dobrom putu da obori sve rekorde u Čempionšipu, ali je u drugoj polovini sezone pao u formi.

U poslednjih 10 utakmica imaju pet poraza i četiri pobede. Šest od njihovih 10 utakmica došlo je "GG&3+". Kod kuće, gde su u seriji od tri pobede, vezali su pet utakmica koje su došle tu igru.

Protiv timova iz prvih devet, Lester ima šest pobeda i šest poraza u 15 utakmica.

Sautemptonov san o automatskoj promociji pretrpeo je veliki udarac u subotu posle poraza u Velsu od Kardifa.

Loša forma prva tri tima dovela ih je u poziciju da se bore za automatsku promociju, ali je poraz od Kardifa učinio stvari skoro nemogućim u ovom trenutku.

Sautempton je četvrtom na tabeli sa tri kola do kraja, ali zaostaje šest bodova iza drugoplasiranog Lidsa. "Sveci" još uvek mogu da osvoje drugo mesto, ali moraju da pobede u sve tri preostale utakmice i nadaju se da će Lids i Ipsvič osvojiti najviše dva odnosno tri boda. Sautempton može delimično da utiče na to, pošto se posle Lestera sastaje sa Lidsom.

Naravno, "svecima" i u slučaju osvajanja trećeg ili četvrtog mesta ostaje popravni u vidu plej-ofa, a bilo bi zaista zanimljivo da se ove sezone u Premijer ligu vrate sve tri ekipe koje su prošle godine ispale, naročito kada se zna da su glavni kandidati za ispadanje iz Premijer lige tri ekipe koje su prošle godine ušle iz Čempionšipa.

"Sveci" u gostima nisu uspeli da postignu gol u samo dve utakmice i bez pobede su u tri gostovanja, osvojivši samo bod.

U poslednje tri utakmice igraju dve u gostima i obe su protiv direktnih rivala Lestera i Lidsa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)