HILAL BEZ MITROVIĆA NAPADA RONALDA: Borba za finale saudijskog Superkupa

O. M.

08. 04. 2024. u 09:25

AL HILAL i Al Nasri sastaće se treći put ove sezone u zvaničnim mečevima, a četvrti put ukupno. Ovoga puta radi se o polufinalu Superkupa Saudijske Arabije.

ХИЛАЛ БЕЗ МИТРОВИЋА НАПАДА РОНАЛДА: Борба за финале саудијског Суперкупа

Screenshot / AlHilal

Poslednjih godina ustalila se praksa igranja fudbalskih superkupova u formatu sa četiri ekipe i to najčešće na tlu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tom trendu posle Španaca i Italijana nisu odoleli ni Saudijci. Ovo će biti deseto izdanje Superkupa Saudijske Arabije, a drugo u formatu sa četiri ekipe.

Titulu brani još uvek aktuelni šampion Pro lige Al Itihad koji je prošle godine u finalu savladao Al Fejhu naših Vuka Rašovića i Vladimira Stojkovića. Oni će se u polufinalu sastati sa finalistom Kupa Al Vehdom, ali je jasno da je duel Hilala i Nasra finale pre finala.

Utakmica se igra u Abu Dabiju, na stadionu "Muhamed bin Zajed" od 21 čas i 30 minuta. Al Hilal će i ovoga puta biti oslabljen neigranjem najboljeg igrača i strelca Aleksandra Mitrovića, koji je u drugoj od predviđenih šest nedelja oporavka od povrede zadobijene na utakmici protiv Šababa. Tada je za samo 34 minuta na terenu uspeo da postigne dva gola i tako bude najzaslužniji za pobedu "plavog talasa" od 4:3.

Hilal je i bez Mitra nastavio u pobedničkom ritmu. Šehri, Malkom, i Salem el Davsari, poznat kao tvorac katarskog čuda kada je reprezentacija Saudijske Arabije nanela poraz potonjem šampionu sveta Argentini, podelili su između sebe ulogu golgetera, pa je "plavi talas" na dve utakmice protiv Al Ahduda i Al Halidža postigao čak sedam golova. Sergej Milinković Savić nastavio je da briljira u ulozi organizatora igre i asistenta, pa će Srbija i večeras imati predstavnika na terenu.

Hilal je protiv Halidža ubeležio 32. uzastopnu pobedu i 40. utakmicu bez poraza. Poslednji put izgubili su, na produžetke, upravo od današnjeg rivala Nasra, u finalu Kupa arapskih klupskih šampiona, kada je bilo 2:1 za "vitezove".

U naredna dva susreta ovih ekipa slavio je "naš". A pobedu od 3:0 i jesu Hilalu doneli naši momci, Mitrović sa dva gola, a Sergej sa golom i asistencijom. Treći susret bio je prijateljski, tokom pauze uslovljene Azijskim kupom nacija. Bilo je 2:0 na Hilal, a gol i asistenciju upisao je Sergej Milinković Savić.

Ova utakmica će izazvati veliko interesovanje svetske javnosti zbog zvezde svetskog fudbala Kristijana Ronalda koji je u prethodnom susretu bio najlošiji pojedinac na terenu. 

Biće zanimljivo videti i šta su za ovaj duel pripremili jedan drugom dva portugalska stručnjaka, Žorž Žezus i Luis Kastro.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave