ŠABI ALONSO JURI PEPOV REKORD: Leverkuzen na 15 bodova od istorije

O. M.

30. 03. 2024. u 08:50

LIDER nemačke Bundeslige Bajer iz Leverkuzena ove nedelje od 15 časova i 30 minuta gostuje Frajburgu u okviru 26. kola.

ШАБИ АЛОНСО ЈУРИ ПЕПОВ РЕКОРД: Леверкузен на 15 бодова од историје

FOTO: Tanjug/AP

"Farmaceuti" su neporaženi u 38 utakmica ove sezone u svim takmičenjima. Izabranici Šabija Alonsa imaju pred početak ovog kola značajnu prednost od 10 bodova na vrhu tabele ispred minhenskog Bajerna koga danas očekuje "Der Klasiker" protiv Borusije iz Dortmunda.

Bajer je pre reprezentativne pauze pobedio Frajburg u gostima sa 3:2, lakše nego što to rezultat možda sugeriše. Ta pobeda bila je 22. u sezoni, čime su izabranici Šabija alonsa oborili klupski rekord po broju pobeda u jednoj sezoni, iako je do kraja ove ostalo još osam kola. Nije nemoguće ni da obore rekord minhenskog Bajerna od 28 utakmica na početku Bundeslige. 

Samo je Bajern u sezoni 2012/13 (trener Jup Hajnkes) i 13/14 (Pep Gvardiola) osvajao 90 ili više bodova, a to može da nadmaši Alonsov Bajer, ukoliko u narednih osam kola ostvari sedam pobeda i remi ili svih osam pobeda.

Prethodno je lagano savladao Volfsburg sa 2:0, a najbliže prvom porazu u sezoni bio je sredinom te sedmice kada je malo nedostajalo da ga iz Lige Evrope eliminiše senzacionalni Karabag. 

Posle 2:2 u Azerbejdžanu ekipa Gurbana Gurbanova imala je 2:0 na "Bajareni", ali ih je na kraju koštao crveni karton iz 62. minuta. Zanimljivo da su i brojčano slabiji uspeli da postignu jedan gol, ali je domaći tim ubrzo posle sticanja igrača više smanjio na 2:1 preko Frimponga, da bi češki internacionalac Patrik Šik golovima u drugom, odnosno osmom minutu zaustavnog vremena odveo svoj tim u četvrtfinale Lige Evrope, gde ih čeka dvomeč sa Vest hemom. Inače, Šik je i u prvoj utakmici postavio konačnih 2:2 u drugom minutu zaustavnog vremena, a Karabag je i na stadionu "Tofik Bahramov" ispustio prednost od 2:0.

Biće zanimljivo protiv Vest hema i u eventualnom polufinalu protiv Rome ili Milana, ali je prioritet "farmaceuta" konačno uklanjanje nadimka "Neverkuzen", odnosno osvajanje prve "salatare" u istoriji. Bajern sigurno neće odustati dok god ima teoretske šanse da odbrani naslov i toga su u Leverkuzenu svesni. 

Hofenhajm nije ekipa koja se unapred predaje pa ni put u Leverkuzen na neosvojivu Bajarenu za izabranike Pelegrina Mataraca nije samo puki izlet, iako je Hofenhajm porazima u poslednja dva kola Augzburgu prepustio sedmu poziciju koja garantuje Evropu na jesen.

Gosti su primili čak šest golova, po tri na te dve utakmice, čime su došli do brojke od čak 22 uzastopne utakmice bez "klin šita".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-4 (kvota 2,08)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!