GVARDIOLA PROTIV KLOPA, POSLEDNJI ČIN: Obračun dva legendardna trenera nikada nije imao ovako veliki značaj!

V.M.

10. 03. 2024. u 08:00

U apsolutnom derbiju koji može rešiti pitanje ovogodišnjeg osvajača Premijer lige, Liverpul će pred prepunim tribinama čuvenog ''Enfilda'' dočekati trostrukog uzastopnog prvaka, ekipu Mančester sitija (16:45). Domaćin će biti motivisan da nakon osvajanja Liga kupa napravili veliki korak ka tituli koja bi bila najbolji mogući način za oproštaj od svog voljenog menadžera, dok će sa druge strane Siti pokušati da se lansira na prvo mesto koje bi ga znatno približilo rekordnom četvrtom uzastopnom naslovu pobednika Premijer lige.

ГВАРДИОЛА ПРОТИВ КЛОПА, ПОСЛЕДЊИ ЧИН: Обрачун два легендардна тренера никада није имао овако велики значај!

EPA/EFE

Pošto Jirgen Klop na leto odlazi iz Liverpula, danas ćemo gledati poslednji premijerligaški obračun dva legendardna trenera koji su obeležili prethodnih šest godina u najjačoj fudbalskoj ligi sveta.

Konstantno su vodili bitke za titulu, a iako je Gvardiola čak pet puta osvajao istu naspram Klopove jedne formirano je jedno od najvećih rivalstava u istoriji Premijer lige koje će danas imati svoj poslednji čin.

S ozbirzom da su u pitanju direktni rivali za titulu, slobodno se može reći da će ovo biti najveća utakmica u kojoj će se susresti Liverpul i Mančester siti od kada su pomenuti treneri preuzeli ekipe.

Ovo kolo redsi su dočekali na vrhu tabele sa poenom prednosti u odnsou na građane, ali nakon jučerašnjeg trijumfa Arsenala nad Brentfordom, tobdžije su preuzele prvo mesto i jedino što će današnje rivale vratiti na čelo je pobeda, tako da će oba tima igrati napadački, na tri boda.

Da nas očekuje spektakl na ''Enfildu'' govore i forme u kojoj se nalaze Liverpul i Siti. 

Domaćin je posle poraza od Arsenala početkom febuara uhvatio zalet i vezao četiri ligaška trijumfa, a žrtve su mu redom bili Barnli, Brentford, Luton i Notingem.

Posebno je bitan bio trijumf nad Forestom, jer je delovalo da će doći do podele bodova sve do samog kraja, kada je čitav plen u Liverpul lično odneo Darvin Nunjez koji je u 98. minutu matirao Selsa udarcem glavom i tako začepio usta kritičarima koji ga uzimaju na zub tokom čitave sezone.

Baš je ta pobeda podigla moral u nebesa u redovima Liverpula jer je opravdala onu staru izreku da šampionski timovi pronalaze način da trijumfuju i kada ne igraju najbolje.

Sa druge strane, Siti je tradicionalno počeo da ''melje'' svoje protivnike u ovom delu sezone. Na poslednjih deset utakmica u Premijer ligi osvojio je 28 od mogućih 30 bodova, pa i ne čudi što kao favorit dolazi na megdan Klopovoj četi.

De Brujne se vratio u sastav i odmah razigrao mašineriju za golove imena Holand, a sjajne partije pruža i najbolji igrač lige Fil Foden.

Upravo su Foden i Holand bili ti koji su režirali preokret u drugom poluvremenu mančesterskog derbija proteklog vikenda nakon brzog pogotka Rašforda.

Prvo je Englez sa dva gola preokrenuo vodenicu na stranu Sitija, a zatim je najbolji strelac lige zapečatio važnu pobedu građana u samoj završnici meča.

Ako pogledamo duele od kada su Gvardiola i Klop na kormilu, zanimljivo je da je najčešći rezultat remi koji su odigrali čak šest puta, a pored njega je viđeno pet pobeda građana uz četiri trijumfa redsa, tako da su poprilično ujednačeni u međusobnim obračunima.

Ono što može biti ključna stvar na današnjem duelu je zdravstvena situacija domaćina. Sigurno neće biti Alisona, Žote, Gravenberča, Matipa i Džounsa, a pod velikim upitnikom su Trent Aleksander Arnold i Ibrahima Konate. Jedino što raduje je povratak Salaha na teren, ali on u 2024. godini nije započeo nijednu utakmicu i pitanje je da li može da izdrži 90 minuta u utakmici koja će se sigurno igrati u brzom ritmu.

Dosta je bolja situacija kod gostiju koji će biti bez Griliša, a uz njega se može desiti da izostanu Doku kojeg muči blaža povreda mišića i Nunjez koji je dislocirao prst na utakmici protiv Kopenhagena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|1+||1+ (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024