PORTO NE SME DA IZGUBI: "Orlovi" dolaze po bodove u "zmajevo gnezdo"

O. M.

03. 03. 2024. u 08:25

NEDELjA nam donosi "O klasiko", najveći derbi portugalskog fudbala, duel Porta i Benfike. Utakmica se igra na stadionu "Dragao" od 21 čas i 30 minuta.

ПОРТО НЕ СМЕ ДА ИЗГУБИ: Орлови долазе по бодове у змајево гнездо

Foto Profimedia

Porto nije na najbolji način krenuo u sezonu, bar kad je reč o domaćim takmičenjima. "Zmajevi" su treći na tabeli sa 49 bodova. Zaostaju devet bodova za današnjim rivalom i sedam za Sportingom koji ima utakmicu manje.

Borba za titulu je gotovo već izgubljena a porazom u "O klasiku" Porto bi se sasvim izvesno oprostio od nje.Porto je tri utakmice neporažen u svim takmičenjima, ali u ligi imaju samo jednu pobedu u poslednje četiri utakmice.

Tokom februara su izgubili previše bodova, što su Benfika i Sporting iskoristili da naprave razliku na vrhu.

domaći teren jeste velika prednost za "zmajeve" koji su na "Dragau" doživeli samo jedan poraz i to od Estorila početkom novembra.

Ove sezone Porto je dobar u odbrani. Sedam od poslednjih deset utakmica je završeno sa manje od tri gola. Primili su 17 golova, samo je odbrana Benfike bolja. Porto je čak devet puta uspeo da sačuva svoju mrežu, od čega šest puta kod kuće.

Porto je još uvek u ligi šampiona gde je pobedio Arsenla u prvoj utakmici osmine finala sa 1:0.

Benfika ima bolju sezonu od velikog rivala. Lideri su lige, u polufinalu su portugalskog Kupa i u nokaut fazi Lige Evrope, gde će igrati protiv Rendžersa.

Posle 23 kola imaju 58 bodova, devet više od Porta i dva više od Sportinga koji ima utakmicu manje.

Benfika je neporažena u 22 utakmice u ligi, a poslednji poraz je imala u avgustu u prvom kolu od Boaviste.

Ove sezone imaju drugi najbolji napad sa 56 postignutih golova i najbolju odbranu sa 15 primljenih golova.Nisu uspeli da postignu gol na samo jednoj utakmici i sačuvali su mrežu na 12 utakmica, najviše u ligi.

Osam od poslednjih devet utakmica je završeno 3+, a u poslednjih devet utakmica su prosečno postizali četiri gola po njihovoj utakmici.

Benfika je ove sezone pobedila u oba susreta sa Portom, prvo u Superkupu sa 2:0, a zatim i u prvenstvu gde je bilo 1:0. Anhel di Marija je postigao po jedan gol u obe utakmice a drugi pogodak za "orlove" u superkupu delo je Petra Muse koji je u međuvremenu prešao u FK Dalas.

Zanimljivo je da je obe ove utakmice Porto završio sa desetoricom, pošto su isključeni Kardoso, odnosno Pepe.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!