VLAHOVIĆ ODRŽAVA JUVE U ŽIVOTU: "Stara torinska dama" na srpski pogon

O. M.

03. 03. 2024. u 07:35

U derbi meču 27. kola italijanske Serije A, u nedelju od 20 časova i 45 minuta, aktuelni šampion Napoli dočekuje Juventus na stadionu "Dijego Armando Maradona".

ВЛАХОВИЋ ОДРЖАВА ЈУВЕ У ЖИВОТУ: Стара торинска дама на српски погон

FOTO: Tanjug/AP

Juventus je jedina ekipa koja se ove sezone koliko-toliko suprotstavlja lideru Interu, a najzaslužniji za to je srpski internacionalac Dušan Vlahović. Ipak, ni njegovi goovai nisu pomogli Juveu da pobedi davljenike Empoli (1:1) i Veronu (2:2). Morao je da postigne dva protiv Frozononea ali opet je bila potrebna i njegova asistencija Ruganiju u petom minutu nadoknade da se pobedi Frozinone (3:2). 

"Stara dama" pratila je u stopu lidera šampionata do sredine januara kada je došlo do pada forme, pa "bjankoneri" sada posle 26 odigranih kola zaostaju 12 bodova za timom Simonea Inzagija.

Ipak, nada da se može do titule još nije umrla. Uprkos nedavnom nizu od četiri utakmice bez pobede, ekipa Masimilijana Alegrija ulazi u nedeljni okršaj sa izvesnom dozom samopouzdanja nakon trijumfa protiv Frozinonea od 3:2 pred svojim domaćim navijačima u prethodnom meču u ligi.

Iako Juventus ima drugu najbolju odbranu u ligi sa 19 primljenih golova, odmah iza Intera (12), "bjankoneri" su nedavno pokazali ranjivost u tom segmentu igre, jer već pet utakmica nisu uspeli da sačuvaju mrežu.

Napoli je već dugo vremena u "slobodnom padu forme", a u poslednjih nekoliko nedelja to je posebno izraženo. Doživeo je niz od četiri uzastopne utakmice bez pobede u svim takmičenjima, od čega tri remija i jedan poraz. Očekivalo se da će se tim posle nove promene trenera oporaviti, što se zaista dogodilo u poslednjem kolu Serije A kada je Napoli slavio na gostovanju kod Sasuola sa ubedljivih 6:1.

Ekipu je od Valtera Macarija preuzeo selektor Slovačke Frančesko kalcona koji će bar do kraja reprezentativnog ciklusa paralelno obavljati oba posla.

Posle 26 odigranih mečeva, Napoli trenutno zauzima tek devetu poziciju u Seriji A sa 40 osvojenih bodova, koliko ima i Lacio na osmom mestu ali sa boljom gol-razlikom.

Pobeda protiv Juventusa od 5:1 u prethodnom susretu na stadionu "Dijego Armando Maradona" daje aktuelnom šampionu dozu optimizma da može da ostvari još jedan trijumf, ali nije to onaj Napoli od prošle godine. Nestvarno zaista deluje podatak da Napoli ima čak 28 bodova manje nego što je imao u ovoj fazi prvenstva prošle sezone.

Juventus je pobedio sa 1:0 u prvom susretu sezone kada je mrežu Napolija zatresao Gati. "Bjankoneri sada imaju priliku da ostvare prvi dvostruki trijumf protiv Napolija od sezone 2018/19.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (2,02)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024