LENS DRŽI KORAK ZA MESTO U EVROPI: Trener Strazbura veruje mlađim snagama, ali to je dvosekli mač

O. M.

10. 02. 2024. u 13:57

LENS dočekuje Strazbur u 21. kolu francuske Lige jedan. Utakmica se igra od 17 časova na stadionu "Boljar-Deleli".

ЛЕНС ДРЖИ КОРАК ЗА МЕСТО У ЕВРОПИ: Тренер Стразбура верује млађим снагама, али то је двосекли мач

Foto Profimedia

"Zlatno-crveni" su dvema prvenstvenim pobedama prekinuli niz od tri poraza u svim takmičenjima. Rivali koje su pobedili (Tuluza i Nant) ne mogu po kvalitetu da se mere sa trima ekipama od kojih su izgubili (Pari Sen Žermen i Nica u prvenstvu, Monako u Kupu), ali to se ne računa nego šest bodova kojima se Lens zadržao u borbi za jedno od mesta koje vode u evro-kupove naredne jeseni.

Zanimljivo je da su obe prvenstvene pobede došle na strani, dok kod kuće Lens čeka na prvenstveni trijumf od sredine decembra kada je sa 2:0 savladao ekipu Remsa. Inače, Lens igra prilično ujednačeno kod kuće i na strani, u prvenstvu je odnos bodova 17:15.

Lensu sasvim lepo ide i ove sezone u Evropi gde je trećim mestom u grupi Lige šampiona obezbedio plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Za razliku od Lensa, Strazbur ne igra u Evropi ni ove, a teško da će to pravo izboriti i sledeće sezone, ali je, opet za razliku od današnjeg rivala, još u konkurenciji u Kupu Francuske gde je protekle sedmice savladao Avr. Pre toga, u prvenstvu je izgubio od Pari Sen Žermena. U toj utakmici trener Patrik Vijera izveo je jedan od najmlađih timova u istoriji Lige 1 i najmlađi u poslednje skoro tri sezone, pošto je "svecima" suprotstavio 11 igrača sa prosekom od 22, 8 godina.

Naravno, igranje sa velikim brojem neiskusnih igrača uvek je mač sa dve oštrice, jer postoji opasnost od pada koncentracije i upadanja u vatru za svaku sitnicu. 

Inače je to bio jedini poraz Strazbura u poslednjih 10 utakmica tako da je ekipa sada, doduše samo za jedan bod, bliža plasmanu u evro-kupove, nego ispadanju iz lige, mada su obe opcije trenutno daleko od realne.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)