"VELODROM" KONAČNO PADA OVE SEZONE? "Kneževi" su ovde znali lepo da se ugoste prethodnih godina

O. M.

27. 01. 2024. u 09:30

OLIMPIK iz Marselja dočekuje Monako u derbiju 19. kola francuske Lige jedan.

ВЕЛОДРОМ КОНАЧНО ПАДА ОВЕ СЕЗОНЕ? Кнежеви су овде знали лепо да се угосте претходних година

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na stadionu Velodrom od 21 čas.

Marselj će nastojati da nastavi niz od sedam utakmica bez poraza u ligi. Ta serija traje od sredine novembra kada su gostovali Lensu i poraženi sa 1:0. Dobri rezultati doveli su ekipu samo do sedmog mesta jer su u međuvremenu i drugi timovi, poput Bresta i Remsa u pozitivnim serijama.

U međuvremenu, izabranici Đenara Gatuza pretrpeli su dva poraza u drugim takmičenjima. Ispali su iz Kupa Francuske od Rena na penale, tako da ni posle 35 godina neće prekinuti post u najmasovnijem klupskom takmičenju u Francuskoj.

U Ligi Evrope obezbedili su proleće, ali su u odlučujućoj utsakmici za direktan plasman u osminu finala izgubili od Brajtona, pa će svoje mesto među 16 najboljih u drugom po jačini klupskom takmičenju Evrope tražiti preko plej-od runde u kojoj su za protivnika dobili Šahtjor iz Donjecka.

Razlika između Olimpika i četvrtoplasiranog Monaka je samo pet bodova, a domćin bi pobedom u ovom meču teoretski mogao da se domogne petog mesta koje ima psihološku važnost za ovu ekipu koja je prethodnih sedam sezona uvek završavala u Top 5 na tabeli.

Marsej je uoči ovog kola neporažen na svom terenu, što je osim ovoj ekipi uspelo još samo Nici. Na devet utakmica Olimpik ima šest pobeda i tri nerešena, a poslednji poraz na "Velodromu" doživeo je u maju prošle godine od Bresta.

Monako je ovde pobedio u martu 2022. godine. Pet od poslednjih deset međusobnih susreta u Ligi ovde završena je neodlučeno, Monako ima tri pobede, a Marsej dve.

Znao je Monako na "Velodromu" da postigne i po četiri gola, ali danas je to malo verovatan scenario, jer odbran Marseja je ove cele sezone dozvolila samo tri gola protivnicima, što je i glavni razlog da je "Velodrom" neosvojiva tvrđava.

Osim pomenutog poraza od resta, Marsej nije primio više od jednog gola kod kuće od sredine marta prošle godine.

Međutim treba imati u vidu da je napad Monaka veoma ubojit i da je postigao bar dva gola na svakom od prethodna tri gostovanja, a samo šampion Pari Sen Žermen je ove sezone postigao vipe golova u gostima od "kneževa (19:18).

Crveno-beli su u poslednja dva meča u gostima pobedili sa 2:1 i ciljaju na prvi het-trik pobeda u gostima od oktobra 2022. godine.

Monako je izgubio tri od poslednjih šest utakmica a ova ekipa je ipak daleko od forme koja ju je krasila krajem oktobra kada se nalazila na liderskoj poziciji na tabeli. Trenutno, Monako zaostaje deset bodova za Pari Sen Žermenom, ali je i dalje u dobroj poziciji za plasman u Ligu šampiona što je i osnovni cilj ekipe Adija Hutera.

Marseju će nedostajati brojni igrači zbog Afričkkog kupa nacija, među kojima su Pape Gaj, Ismaila Sar i Iliman Ndiaje (Senegal), Amine Harit i Azedin Ounahi (Maroko), Šansel Mbemba (Kongo) i Simon Ngapanduetnbu (Kamerun).

S druge strane, petorica igrača Monaka su na međunarodnoj dužnosti: Mohamed Kamara (Mali), Krepin Dijata i Ismail Jakobs (Senegal), Mohamed Salisu (Gana) i Vilfrid Singo (Obala Slonovače), dok je Takumi Minamino je na Azijskom kupu sa Japanom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!