ĆAVIJU ODBROJANI DANI? Neuspeh u Superkupu zapečatio sudbinu legende Barselone i španskog fudbala

O. M.

21. 01. 2024. u 10:17

STADION "Benito Viljamarin" u Sevilji biće ove nedelje od 18:30 čas poprišlte derbija 21. kola špnaske La lige. Domaći Betis dočekuje šampiona Španije Barselonu.

ЋАВИЈУ ОДБРОЈАНИ ДАНИ? Неуспех у Суперкупу запечатио судбину легенде Барселоне и шпанског фудбала

FOTO: AP/Tanjug

Betis ulazi u ovu utakmicu posle važne pobede od 1:0 protiv Granade prošlog vikenda. Isko je postigao jedini gol u 76. minutu.

Ova pobeda označila je njihov prvi uspeh u španskom prvenstvu od kraja novembra. Uprkos nekoliko remija poslednjih nedelja, Betis ima samo jedan poraz u poslednjih 15 utakmica i to od Selte u Vigu kada je domaći tim preokrenuo početno vođstvo "zelenih".

Niko nema više nerešenih ove sezone u La ligi, samo Maljorka ima isto koliko i Betis - deset, što čini tačno polovinu odigrnaih utakmica.

Trenutno zauzimaju sedmo mesto na tabeli, jedan bod iza Real Sosijedada i deset bodova iza Barselone.

Kod kuće su neporaženi i biće to još jedna zanimljivost ovog susreta, pošto su Katalonci neporaženi u gostima.

Posle poraza od Real Madrida od 4:1 u finalu Superkupa Španije, pojavile su se glasine da je misija Ćavija Ernandesa na Nou kampu završena, ali mladi stručnjak tvrdi da i dalje uživa podršku uprave. Barselona je u Kupu Kralja pobedila Unionistas rezultatom 3:1, golovima Ferana Toresa, Žila Koundea i Alehandra Baldea.

Barselona je na četvrtom mestu u La ligi, na nivou sa trećeplasiranim Atletik Bilbaom. Trenutni lider Real Madrid ima sedam bodova prednosti.

Uoči meča protiv Betisa, Barselona će zbog povreda ostati bez Markosa Alonsa, Gavija, Iniga Martineza, Rafinje i Marka-Andrea ter Štegena, a Ćavi planira nekoliko promena u timu, uključujući povratak Ilkaja Gundogana, Roberta Levandovskog i Pedrija.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!