INTER JURI TREĆI UZASTOPNI SUPERKUP: Neroazuri igraju najbolji fudbal u Italiji, vreme je da to naplate trofejom

Novosti online

19. 01. 2024. u 15:00 >> 15:00

U drugom polufinalu italijanskog Superkupa sastaće se Inter i Lacio na ''KSU stadionu'' u Rijadu (20.00).

ИНТЕР ЈУРИ ТРЕЋИ УЗАСТОПНИ СУПЕРКУП: Нероазури играју најбољи фудбал у Италији, време је да то наплате трофејом

Tanjug/AP

Prvi put u istoriji za trofej italijanskog Superkupa će se boriti četiri tima. A nakon prošle godine, drugi put se borba za naslov održava u saudijskom Rijadu, mestu gde se nedelju dana ranije igralo za identično priznanje u španskom klupskom fudbalu.  

U prvom polufinalu, u četvrtak su se sastali Napoli i Fiorentina i aktuelni šampion je rutinski slavio sa 3:0, dok u drugom večeras (20.00) na megdan izlaze Inter i Lacio. Finale je na programu u ponedeljak, takođe u 20 časova.

Apsolutna uloga favorita u duelu između “neroazura” i “nebeskoplavih” pripada aktuelnom lideru Serije A, koji su osvajali ovo takmičenje u prethodne dve godine, a ukupno sedam puta u svojoj bogatoj istoriji.

Objektivno gledano, izabranici trenera Simonea Inzagija su najkvalitetniji italijanski tim, što govori i trenutna tabela Serije A u kojoj drže prvo mesto, ali i ubedljive igre, kao i konstantnost koju prikazuju.

Sa druge strane, Lacio je znatno podigao nivo igre u poslednje vreme i konačno je uhvatio zalet nakon slabog otvaranja prvenstva. Vezao je pet pobeda u svim takmičenjima i pun samopouzdanja dolazi u Saudijsku Arabiju da se bori za prvi trofej u sezoni.

Ono što je posebno impresivno je da je za vreme tog trijumfalnog niza nominalni gost primio samo dva gola i odbrana koja je prošle godine pružala sjajne partije u Seriji A počinje ponovo da liči na sebe.

Večerašnji rivali susreli su se u decembru na ''Olimpiku'' i Inter je rutinski slavio sa  2:0 golovima Lautara Martineza i Markusa Tirama. Od tog dvojca će i ovog puta pretiti najveća opasnost, pošto argentinski i francuski napadač odlično funkcionišu zajedno, pogotovo kada se iza njih nalazi Hakan Čalhanoglu koji igra fudbal života.

Ipak, prvenstveni mečevi su jedno, a eliminacione utakmice nešto sasvim drugo, što će potvrditi i međusobni istorijat dva tima u Superkupu koji je debelo na strani Lacijala.  Do ovog duela su se u finalu sastali dva puta i oba puta je tim iz prestonice dizao pobednički pehar. 

Prvo 2000. kada je u jednom fantastičnom meču odigranom na “Olimpiku” slavio sa 4:3, a vredi napomenuti da su strelci tada bili Siniša Mihajlović i Dejan Stanković.

Drugi put su Rimljani bili bolji od Milaneza devet godina kasnije, kada su u Pekingu trijumfovali sa 2:1.

Ako pogledamo izostanke Inter ih gotovo i nema jer će biti samo bez Kvadrada koji igra veoma malo ove sezone, dok će u redovima Lacija meč propustiti Kasteljanos, a pod velikim upitnikom su Patrik i Matija Zakanji.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu