NAJLOŠIJA ODBRANA PROTIV NAJSLABIJEG NAPADA: Donosi li derbi začelja u La ligi prekid jedne od najdužih serija bez pobede?

O. M.

03. 01. 2024. u 10:10

GRANADA dočekuje Kadiz, u susretu dve od tri najlošije ekipe u španskoj La ligi. Derbi začelja zakazan je za sredu od 17 časova na stadionu "Nuevo los karmenes" u Granadi.

НАЈЛОШИЈА ОДБРАНА ПРОТИВ НАЈСЛАБИЈЕГ НАПАДА: Доноси ли дерби зачеља у Ла лиги прекид једне од најдужих серија без победе?

Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Domaćin ima očajno loš niz rezultata u La ligi. Od avgusta su bez pobede i ta serija sada traje 15 utakmica, samo Almerija koja nema pobedu od starta sezone ima duži niz. Osvojili su samo pet bodova u poslednjih 15 utakmica. Sa jednom pobedom i osam bodova posle 18 utakmica, 19. su na tabeli i sedam bodova daleko od sigurne zone.

Za njih je ovaj meč veoma važan jer je upravo Kadiz prvi tim iznad zone ispadanja. Granada je jedini tim bez ijedne odigrane utakmice u kojoj su sačuvali mrežu u ligi ove sezone. Sa 40 primljenih golova imaju drugu najlošiju odbranu u ligi. Sedam od osam bodova osvojili su kod kuće.

Kadiz je takođe u dugoj seriji bez pobede. Oni su doduše nešto manje očajni, pošto njihov niz traje utakmicu manje od Granadinog.

Bez pobede su od prvog septembra kada su pobedili Viljareal sa 3:1. U prvenstvu su vezali pet nerešenih utakmica, a taj niz remija presekli su sramnom eliminacijom iz Kupa kralja od niželigaša Arandine. Sa dve pobede i 15 bodova posle 18 utakmica nalaze se na 17. mestu na tabeli i samo dva boda iznad zone ispadanja.

Kadiz ima najgori napad u ligi sa samo 14 postignutih golova. Nisu uspeli da postignu gol u osam utakmica. Oni su bez pobede u gostima u devet utakmica, a primili su bar jedan gol na svakom gostovanju.

Jedna optimistična statistika pred duel sa Granadom za navijače "žute podmornice" - Kadiz je ove sezone neporažen protiv timova plasiranih od 11. do 20. mesta. U osam utakmica imaju dve pobede i šest remija.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,93)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić