ATLETIKO NA TEŠKOM GOSTOVANJU: ''San Mames'' je neosvojiva tvrđava više od četiri meseca

V.M.

16. 12. 2023. u 11:35

U derbiju dana La lige, Atletik Bilbao će ugostiti Atletiko Madrid (16:15).

АТЛЕТИКО НА ТЕШКОМ ГОСТОВАЊУ: Сан Мамес је неосвојива тврђава више од четири месеца

Foto: Tanjug

Domaćin igra veoma dobro ove sezone, a pogotovo pred svojim navijačima. Jedini koji je odneo tri boda sa ''San Mamesa'' je Real kojem je to pošlo za rukom u prvom kolu, a nakon toga je Bilbao ostvario pet pobeda i odigrao dva remija.

Ono što je posebno impresivno je napadačka igra ''lavova'' koji su na tih sedam mečeva tresli mrežu protivnika čak 22 puta, što znači da su davali preko tri gola u proseku.

Nešto je drugačija priča kada igraju na strani, a to smo videli i u prošlom kolu kada su remizirali sa fenjerašom Granadom.

Utakmica je počela nedelju, a zatim završena u ponedeljak, pošto je odložena u 17. minutu zbog tragične smrti navijača na stadionu. Gosti su tada vodili sa 1:0 pogotkom Injakija Vilijamsa u šestom minutu. Meč je nastavljen u ponedeljak, a Granada je uspela da obezbedi podelu plena auto-golom Iniga Ruisa de Galarete početkom drugog poluvremena, a rezultat je ostavio ekipu Ernesta Valverdea na petom mestu na tabeli sa 29 bodova.

Iksunsi menadžer je bio razočaran jer je mislio da je njegova ekipa zaslužila da pobedi, ali je kritikovao realizaciju svojih pulena.

Bilbau neće biti lako da zadrži sjajan skor kod kuće jer u Baskiju dolazi Atletiko Madrid koji je preko nedelje po prvi put nakon dugo vremena kao prvoplasirani zavšio grupnu fazu Lige šampiona.

Ugostio je Lacio i rutinski odradio posao na ''Vanda metropolitanu'' slavivši sa 2:0.

''Jorgandžijama'' takođe odlično ide u prvenstvu, treći su na tabeli i zaostaju sedam bodova za vodećom Đironom od koje su odigrali meč manje tako da bi trijumfom na večerašnjem susretu u potpunosti ušli u trku za titulu.

Proteklog vikenda, četa Čola Simeonea je savladala poslednjeplasiranu Almeriju sa 2:1.

Što se izostanaka, kod domaćina neće biti Muniaina, Oskara de Markosa i Alvareza, dok će kod gosta meč propustiti Vitolo, Lemar i Barios.

Na poslednja četiri od pet međusobnih duela ovih timova nije viđeno više od dva gola, ali ove sezone je priča drugačija, oba tima su napadački raspoložena, u proseku daju više od dva gola po meču i verujemo da će se mreže tresti na ''San Mamesu''.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu