UKRAJINSKI "RUDARI" RUŠE "ZMAJEVO GNEZDO": Portu dovoljan i nerešen rezultat za osminu finala

O. M.

13. 12. 2023. u 10:57

PORTO i Šahtjor igraju odlučujuću utakmicu za plasman u osminu finala Lige šampiona.

УКРАЈИНСКИ РУДАРИ РУШЕ ЗМАЈЕВО ГНЕЗДО: Порту довољан и нерешен резултат за осмину финала

FOTO: Profimedia/ IMAGO

Utakmica se igra na stadionu "Dragao" od 21 čas.

Ekipe su bodovno izjednačene na deobi drugog i trećeg mesta sa po devet bodova, iza lidera Barselone koja je sa 12 bodova već u osmini finala. Portu je, zbog pobede u prvoj utakmici odigranoj u Hamburgu, dovoljan i bod za drugo mesto.

"Zmajevi" ne mogu da završe na prvom mestu jer imaju lošiji međusobni skor protiv Barselone, dok Šahtjor to teoretski može, ali mu je pored poraza Barselone od autsajdera Antverpena potreban i nerealno visok trijumf nad Portom večeras.

Porto je u mešovitoj formi sa dve pobede i dva poraza u poslednje četiri utakmice. Izgubili su kod kuće od Barselone u Ligi šampiona i od Estorila u Liga kupu Portugala, a pobedili u gostima Familikao i Kasa piju. Poslednjih šest utakmica igrao je 3+, a poslednjih pet utakmica došlo je "oba tima daju gol". 

U Ligi šampiona su sva tri gostovanja završili sa više od dva gola, ali su obe domaće utakmice došle 0-2. Na svom terenu imaju niz od tri pobede i pobedili su u četiri od poslednjih pet utakmica.

Činilo se posle prva tri kola da Šahtjor nema šanse da se uključi u borbu za plasman u osminu finala, ali je u četvrtom kolu šokirao Barselonu, da bi se pobedom nad Antverpenom u petom kolu potpuno uključio u trku za osminom finala.

U najgorem slučaju, sigurni su na trećem mestu i imaju plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Ako žele da završe na drugom mestu, moraju da pobede Porto u gostima, što im nikada nije uspelo. Tačnije, Šahtjor nema pobedu nad Portom ni kao domaćin, a sastajala su se ova dva kluba pet puta do sada u Evropi.

Šahtjor je u seriji od tri pobede i nije primio gol u poslednje četiri utakmice. Šest od poslednjih sedam utakmica došlo je 0-2 gola, a u sedam od poslednjih osam Šahtjor nije primio gol. U tom periodu samo je Dnipro-1 uspeo da postigne gol protiv Šahtjora i jedini je koji je pobedio "rudare" u tom periodu.

Šahtjor je od početka sezone doživeo samo jedan poraz u gostima u svim takmičenjima, od Barselone.

Serđo Konseisao na ovom meču neće moći da računa na vezistu Ivana Haimea koji je protiv Kasa Pije povredio nogu i na krilnog napadača iz Brazila Vendela koji je povredio mišić, ali njega će zameniti zemljak Galeno koji je u prvoj utakmici protiv Šahtjora postigao dva gola. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,58) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)