"SVRAKAMA" LIGA PRIORITET, ALI FA KUP IMA SVOJU DRAŽ: "Rovčice" su najtrofejniji engleski klub, ali u Kupu Velsa

O. M.

01. 12. 2023. u 11:53

NOTS KAUNTI dočekuje ekipu Šruzberija u prvoj utakmici drugog kola engleskog FA Kupa. Meč se igra na Medou lejnu od 20 časova i 45 minuta.

СВРАКАМА ЛИГА ПРИОРИТЕТ, АЛИ ФА КУП ИМА СВОЈУ ДРАЖ: Ровчице су најтрофејнији енглески клуб, али у Купу Велса

Profimedia

"Svrake" su do drugog kola stigle preko Kroulija koga su na ovom istom stadionu pobedili sa 3:2 posle preokreta, dok je Šruzberi istim rezultatom kao domaćin pobedio Kolčester, koji je takođe prvi stigao do vođstva.

Nots kaunti je svoj jedini trofej u istoriji osvojio pre 130 godina kada je trijumfovao baš u FA kupu. S druge strane Šruzberi je u ovom takmičenju najdalje stizao do četvrtfinala, ali je zato šest puta osvajao nacionalni kup Velsa u kome su engleski timovi imali pravo učešća do 1995. godine.

Nots kaunti je u novu sezonu ušao s ambicijom da se plasira u Ligu jedan i dobro im ide za sada, mada su na samom startu bili znatno uspešniji. Trenutno su šesti sa šest bodova zaostatka za liderom Stokportom, ali imaju samo bod manje od drugoplasiranog Reksama i trećeg Beroua, a u viši razred idu tri ekipe direktno.

U poslednjem kolu igrali su protiv ekipe koju su eliminisali u prvom kolu FA kupa i opet je Krouli poveo sa 1:0 na Medou lejnu, ali je opet Nots kaunti preokrenuo i stigao do pobede od 3:1. Pobedom nad Šruzberijem "svrake" bi prvi put od oktobra vezale dve pobede što bi bio veliki vetar u leđa, mada je pitanje koliko se progresija u FA kupu uklapa u planove rukovodstva kluba iz Notingema da se plasiraju u Ligu jedan.

Za razliku od "svraka", njihovi današnji rivali, popularne "rovčice" nalaze se u sredini tabele Lige jedan, bez velikih izgleda, ali i ambicija, za iskorak ka vrhu, jer je opstanak u trećem razredu engleskog fudbala prioritet. Ipak, FA kup i za njih, kao i za sve klubove u Engleskoj, ima poseban značaj jer je reč o najstarijem klupskom takmičenju na svetu pa prema tome ne treba očekivati da će gosti opušteno ući u ovaj meč. Uostalom, ove sezone drugo kolo ovog takmičenja igra i jedan osmoligaš, Ramsgejt, koji će sutra ukrstiti koplja sa Vimbldonom.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

JUNAJTED JE U VELIKOJ OPASNOSTI DA OSTANE BEZ IGRANJA U EVROPI: Pritisak na Erika ten Haga dostiže maksimum pred gostovanje u prestonici