BRAGA BLIZU ISTORIJE: Ima li Union Berlin snage za spas sezone?

O. M.

29. 11. 2023. u 10:27

BRAGA dočekuje Union Berlin u petom kolu Lige šampiona. Utakmica se igra od 21 čas na stadionu "Munisipal" u Bragi.

БРАГА БЛИЗУ ИСТОРИЈЕ: Има ли Унион Берлин снаге за спас сезоне?

Foto: Profimedia

Reč je o duelu ekipa koje su "opravdale" uloge autsajdera grupe u kojoj su osim njih još  madridski Real i Napoli. S tim što su Portugalci odigrali otprilike na nivou svog renomea, dok su Nemci ipak podbacili.

Braga se nikad u istoriji nije plasirala u nokaut fazu Lige šampiona. Prethodni put kada su učestvovali završili su kao četvrti u grupi sa Mančester junajtedom, Galatasarajom i Klužom, 2012/13, a dve sezone ranije bili su u grupi sa Arsenalom, Šahtjorom i našim Partizanom.

Tada su kao trećeplasirani prešli u Ligu Evrope, gde su posle stigli do finala u kome su izgubili od Porta, što je i najveći uspeh ovog kluba na međunarodnoj sceni, svakako veći od osvajanja marginalnog Intertoto kupa nekoliko sezona pre toga.

Ako Napoli izgubi od Reala u gostima, a Braga ovde pobedi, doći će na samo bod zaostatka za Napolitancima, ali i tada će im za prolaz u osminu finala trebati pobeda u međusobnom susretu i to sa dva ili više razlike.

Bragina forma daje nadu navijačima da se to može desiti jer u poslednjih 12 utakmica "arsenalisti" su doživeli samo dva poraza, oba od Real Madrida. A pobeda danas bi im garantovala Ligu Evrope, dok Union Berlinu ni ona možda neće biti dovoljna za treće mesto.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!